Ön Koşul
|
Bu dersin ön koşulu yoktur.
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Öğr. Üyesi Gönül GÖKER
|
Dersi Verenler
|
1-)Doktor Öğretim Üyesi Mikail Kara
|
Ders Yardımcıları
|
Bölümün öğretim elemanları
|
Kaynaklar
|
Karakaya, M. (2011). Maliyet Muhasebesi, 4. Baskı. Ankara: Gazi Kitabevi.
Usal, A. ve Kurgun, O. A. (2009). Turizm İşletmelerinde Maliyet Analizleri, 3. Baskı. Ankara: Detay Yayıncılık.
|
Yardımcı Kitap
|
Ayaz, N. ve Akay, B. (2016). Turizm İşletmelerinde Maliyetler ve Kontrolü, 1. Baskı. Ankara: Detay Yayıncılık.
Şengel, S. (2017). Konaklama İşletmeleri Muhasebesi, 1. Baskı. Ankara: Detay Yayıncılık.
Çalıyurt, K. ve Eskin, İ. (2012). Otel İşletmelerinde Muhasebe ve Muhasebe Belge Sistemi, 1. Baskı. Bursa: Ekin Basım Yayın.
Çetiner, E. (2001). Seyahat İşletmelerinde Muhasebe Uygulamaları, 1. Baskı. Ankara: Gazi Kitabevi.
Çetiner, E. (2009). Otel İşletmeleri Yönetim Muhasebesi, 1. Baskı. Ankara: Gazi Kitabevi.
Çetiner, E. (2009). Otel İşletmeleri Muhasebesi, 1. Baskı. Ankara: Gazi Kitabevi.
Yücel, H. ve Atay, M.S. (2007). Turizm İşletmelerinde Kombine Hizmet Muhasebesi, 1. Baskı. Ankara: Gazi Kitabevi.
Şengel, S. (2012). Seyahat İşletmeleri Muhasebesi, 1. Baskı. Ankara: Detay Yayıncılık.
|
Dersin Amacı
|
Öğrencilerin turizm işletmeleri faaliyetlerinin maliyet analizlerini yapabilecek bilgi ve beceriye sahip olmaları amaçlanmaktadır
|
Dersin İçeriği
|
Öğrencilerle yüz yüze eğitim şeklinde işlenecek bu dersin içeriğinde Maliyet Muhasebesine Giriş, Maliyet Muhasebesi İle İlgili Bilgiler, Konaklama İşletmeleri Muhasebe İşlemleri, Yiyecek - İçecek İşletmeleri Muhasebe İşlemleri, Seyahat İşletmeleri Muhasebe İşlemleri, Rekreasyon İşletmeleri Muhasebe İşlemleri, Ulaştırma İşletmeleri Muhasebe İşlemleri ve Uygulama konuları işlenecektir.
|