Ön Koşul
|
Bu dersin ön koşulu yoktur.
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Doç. Dr. Hüseyin ÖZDEMİR
|
Dersi Verenler
|
1-)Doçent Dr. Hüseyin Özdemir
|
Ders Yardımcıları
|
Bölümün öğretim elemanları
|
Kaynaklar
|
K1. Kurnaz, E.,Yıldırım, D., Ertaş, F.C., Öztürk, M., Gülhan, Ü., Topcu, N., Özdemir, S. (2019). Maliyet Muhasebesi I. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları, Erzurum.
Parlak, D. (2020). Yönetici Adayları için Genel Muhasebe, Maliyet Muhasebesi ve Finansal Tablo Analizi (1. Baskı). Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara.
K3. Abdioğlu, H. (2016). Maliyet Muhasebesi ve Uygulamaları. Dora Basım Yayın Dağıtım, Bandırma.
|
Yardımcı Kitap
|
YK1. Karakaya, M. (2011). Maliyet Muhasebesi. Gazi Kitabevi, Ankara.
YK2. Ayaz, N. ve Akay, B. (2016). Turizm İşletmelerinde Maliyetler ve Kontrolü. Detay Yayıncılık, Ankara.
YK3. Usal, A. ve Kurgun, O. A. (2009). Turizm İşletmelerinde Maliyet Analizleri. Detay Yayıncılık, Ankara.
YK4.Lazol, İ. (2016). Maliyet ve Yönetim Muhasebesi. Ekin Basım Yayın Dağıtım, Bursa.
|
Dersin Amacı
|
Öğrencilerin turizm işletmeleri faaliyetlerinin maliyet analizlerini yapabilecek bilgi ve beceriye sahip olmaları amaçlanmaktadır
|
Dersin İçeriği
|
Öğrencilerle online eğitim şeklinde işlenecek bu dersin içeriğinde Maliyet Muhasebesi Tanım ve Temel Kavramlar, Maliyetlerin İncelenmesi ve Sınıflandırılması, İlk Madde ve Malzeme Maliyetleri, İşçilik Maliyetleri, Genel Üretim Maliyetleri, Maliyetlerin Dağıtımı, Faaliyet Tabanlı Maliyet Yöntemi, Sipariş Maliyet Sistemi, Safha Maliyet Yöntemi, Satılan Malın Maliyeti ve Stoklar I (Stok Kontrol Yöntemleri), Satılan Malın Maliyeti ve Stoklar II (Stok Değerleme Yöntemleri) ve Dönem Sonu İşlemleri konuları işlenecektir.
|