ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Turizm İşletmelerinde Maliyet Muhasebesi TUR106 BAHAR 2+2 Z 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Turizm işletmelerindeki belge düzeni ve muhasebe sistemi ile ilgili temel bilgilere sahip olur.
    2-Turizm işletmelerinde finansal analiz yapabilecek seviyede bilgi sahibi olur.
    3-Mamul maliyetini unsurlarına ayırarak incelemeyi kavrar.
    4-Birim mamul maliyetinin hesaplanması için maliyet hesaplama sistemi oluşturur
    Ön Koşul Bu dersin ön koşulu yoktur.
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Gönül GÖKER
    Dersi Verenler

1-)Doktor Öğretim Üyesi Mikail Kara

Ders Yardımcıları Bölümün öğretim elemanları
    Kaynaklar Karakaya, M. (2011). Maliyet Muhasebesi, 4. Baskı. Ankara: Gazi Kitabevi.
    Usal, A. ve Kurgun, O. A. (2009). Turizm İşletmelerinde Maliyet Analizleri, 3. Baskı. Ankara: Detay Yayıncılık.
    Yardımcı Kitap Ayaz, N. ve Akay, B. (2016). Turizm İşletmelerinde Maliyetler ve Kontrolü, 1. Baskı. Ankara: Detay Yayıncılık.
    Şengel, S. (2017). Konaklama İşletmeleri Muhasebesi, 1. Baskı. Ankara: Detay Yayıncılık.
    Çalıyurt, K. ve Eskin, İ. (2012). Otel İşletmelerinde Muhasebe ve Muhasebe Belge Sistemi, 1. Baskı. Bursa: Ekin Basım Yayın.
    Çetiner, E. (2001). Seyahat İşletmelerinde Muhasebe Uygulamaları, 1. Baskı. Ankara: Gazi Kitabevi.
    Çetiner, E. (2009). Otel İşletmeleri Yönetim Muhasebesi, 1. Baskı. Ankara: Gazi Kitabevi.
    Çetiner, E. (2009). Otel İşletmeleri Muhasebesi, 1. Baskı. Ankara: Gazi Kitabevi.
    Yücel, H. ve Atay, M.S. (2007). Turizm İşletmelerinde Kombine Hizmet Muhasebesi, 1. Baskı. Ankara: Gazi Kitabevi.
    Şengel, S. (2012). Seyahat İşletmeleri Muhasebesi, 1. Baskı. Ankara: Detay Yayıncılık.
    Dersin Amacı Öğrencilerin turizm işletmeleri faaliyetlerinin maliyet analizlerini yapabilecek bilgi ve beceriye sahip olmaları amaçlanmaktadır
    Dersin İçeriği Öğrencilerle yüz yüze eğitim şeklinde işlenecek bu dersin içeriğinde Maliyet Muhasebesine Giriş, Maliyet Muhasebesi İle İlgili Bilgiler, Konaklama İşletmeleri Muhasebe İşlemleri, Yiyecek - İçecek İşletmeleri Muhasebe İşlemleri, Seyahat İşletmeleri Muhasebe İşlemleri, Rekreasyon İşletmeleri Muhasebe İşlemleri, Ulaştırma İşletmeleri Muhasebe İşlemleri ve Uygulama konuları işlenecektir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster