Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Konaklama İşletmelerinde Ön Büro
|
K1-BÖLÜM-1
|
2
|
Kişisel Hazırlık
|
K1-BÖLÜM-2
|
3
|
Ön Büro Personelinin Görev ve Sorumlulukları
|
K1-BÖLÜM-3
|
4
|
Ön Büronun Diğer Departmanlarla İlişkisi I
|
K1-BÖLÜM-4
K1-BÖLÜM-5
|
5
|
Ön Büronun Diğer Departmanlarla İlişkisi II
|
K1-BÖLÜM-6
K1-BÖLÜM-7
|
6
|
Rezervasyon
|
K1-BÖLÜM-8
|
7
|
Giriş ve Çıkış İşlemleri I
|
K1-BÖLÜM-9
K1-BÖLÜM-10
|
8
|
Giriş ve Çıkış İşlemleri II
|
K1-BÖLÜM-11
K1-BÖLÜM-12
|
9
|
Gün Sonu İşlemleri
|
K1-BÖLÜM-13
|
10
|
Raporlar
|
K1-BÖLÜM-14
|
11
|
Konuğun Konaklama Tesisi İçerisinde Karşılaşabileceği Olağan Dışı Durumlar ve Çözümleri
|
K1-BÖLÜM-15
|
12
|
Ön Büro Paket Program Elektra Otomasyon
|
K2 - Eleltra Modül
|
13
|
Ön Büro Paket Program Opera Fidelio Otomasyon
|
K3-BÖLÜM-1
|
14
|
Genel Değerlendirme ve Kapanış
|
|
Ön Koşul
|
Bu dersin ön koşulu yoktur.
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Öğr. Üyesi Mikail KARA
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
Bölümün öğretim elemanları
|
Kaynaklar
|
K1. Eraslan, N. (2012). Konaklama işletmelerinde ön büro işlemleri ve yönetimi. (1. Baskı). Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara:
K2 .http://elektrav5.724help.me/tr/
K3. Sökmen, A. (2014). Konaklama işletmeleri için Micros - Fidelio Opera ön büro yönetimi. (2. Baskı). Detay Yayıncılık, Ankara.
|
Yardımcı Kitap
|
YK1. Kantarcı, K. & Ekinci, İ. (2014). Konaklama işletmelerinde ön büro. (1. Baskı). Detay Yayıncılık, Ankara.
|
Dersin Amacı
|
Öğrencilerin ön büroda çalışan personelin sahip olması gereken özellikleri ile ön büroda kullanılan belgelerin özelliklerini kapsamlı bir şekilde öğrenmelerinin sağlanması. Ayrıca ön büro ile diğer bölümlerin aralarındaki veri iletişiminin öneminin kavranması.
|
Dersin İçeriği
|
Öğrencilerle online eğitim şeklinde işlenecek bu dersin içeriğinde Konaklama İşletmelerinde Ön Büro, Kişisel Hazırlık, Ön Büro Personelinin Görev ve Sorumlulukları, Ön Büronun Diğer Departmanlarla İlişkisi I, Ön Büronun Diğer Departmanlarla İlişkisi II, Rezervasyon, Giriş ve Çıkış İşlemleri I, Giriş ve Çıkış İşlemleri II, Gün Sonu İşlemleri, Raporlar, Konuğun Konaklama Tesisi İçerisinde Karşılaşabileceği Olağan Dışı Durumlar ve Çözümleri, Ön Büro Paket Program Elektra Otomasyon, Ön Büro Paket Program Opera Fidelio Otomasyon konuları işlenecektir.
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Turizm ile ilgili kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular ile ilgili kapsamlı ve sistemli bilgi sahibi olur.
|
3
|
2
|
İşletme, iktisat ve hukuk alanındaki temel kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular hakkında bilgi sahibi olur.
|
-
|
3
|
Turizm sektörünün yapısı, işleyişi ve ülke kalkınmasındaki önemi konusunda bilgi sahibi olur.
|
-
|
4
|
Turizm işletmeciliği alanında yönetim ve pazarlamaya yönelik stratejileri kavrar.
|
-
|
5
|
Bir turizm (konaklama, yiyecek-içecek, seyahat, rekreasyon) işletmesini etkin bir şekilde yönetebilmek için gerekli olan uygulamalı ve teorik bilgiye sahip olur.
|
4
|
6
|
Alternatif turizm türleri hakkında kapsamlı ve sistemli bilgi sahibi olur.
|
-
|
7
|
Temel bilgisayar kullanımı bilgisi ile birlikte turizm işletmelerinde kullanılan iletişim teknolojilerini ve otomasyon sistemlerini etkin bir şekilde kullanır.
|
-
|
8
|
Temel hukuk bilgisi ile birlikte turizm alanı ile ilgili hukuki düzenlemeleri ve mesleki standartları bilir ve uygular.
|
-
|
9
|
Turizm işletmelerindeki muhasebe sistemleri ve belge düzenlerini iş hayatında kullanabilme becerisine sahip olur.
|
3
|
10
|
Turizm işletmelerinde (konaklama, yiyecek-içecek, seyahat, rekreasyon) maliyet analiz yapabilecek seviyede bilgi sahibi olur.
|
-
|
11
|
Dünya ve Türkiye turizm coğrafyası bilgisi ile Türkiye`de yaşamış olan uygarlıkların kültür, tarih, din ve sanatlarını karşılaştırır.
|
-
|
12
|
Turizm işletmeciliği alanında geçerli en az bir yabancı dili sağlıklı iletişim kurabilecek düzeyde ve en az Avrupa Dil Portföyü B1 düzeyinde bilir.
|
-
|
13
|
Kendi kendine öğrenme ve yaşam boyu öğrenme bilinci ile bireysel ve ekip çalışmasına uygun davranışlara sahip olur.
|
-
|
14
|
Turizm sektörüne özgü araştırma yöntemlerini tanımlayarak, bilgi ve verileri analiz eder, yorumlar ve değerlendirir.
|
-
|
15
|
Alanıyla ilgili bilgi ve düşüncesini yazılı ve sözlü olarak başkalarıyla paylaşabilme yeterliliğine sahip olur.
|
4
|