Ön Koşul
|
Bu dersin ön koşulu yoktur.
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Öğr. Üyesi Gönül GÖKER
|
Dersi Verenler
|
1-)Doktor Öğretim Üyesi Gönül Göker
|
Ders Yardımcıları
|
Bölümün öğretim elemanları.
|
Kaynaklar
|
K1. Atkoşar, Z. (2018). Beslenmenin Temel İlkeleri. Anadolu Üniversitesi Yayını, Eskişehir.
K2. Yılmaz, H., Dündar Arıkan, A. ( 2019), Menü Yönetimi. Anadolu Üniversitesi Yayını, Eskişehir.
K3. Aktümsek, A. ve Güler, G.Ö. (2020). Beslenme İlkeleri (1. Baskı). Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara
|
Yardımcı Kitap
|
YK1. Altınel, H. (2017). Menü Planlama ve Yönetimi (3. Baskı). Detay Yayıncılık, Ankara
|
Dersin Amacı
|
Sağlıklı ve dengeli beslenmeye yönelik olarak besin gruplarını analiz edebilmenin yanında beslenme ilkeleri ile menü hazırlama arasındaki ilişkinin kavranması.Menü hazırlamanın her aşaması için gerekli yetkinliğe ulaşılması.
|
Dersin İçeriği
|
Öğrencilerle online eğitim şeklinde işlenecek bu dersin içeriğinde Beslenme, Temel Besin Öğeleri, Temel Besin Grupları, Mönü, Mönünün Yapısı, Mönü Türleri, Mönü ve Maliyet, Mönü ve Fiyatlandırma, Mönü Analizi ve Beslenme İlkeleri ve Mönü Hazırlama konuları işlenecektir.
|