ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama TUR210 BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Temel besin öğelerini ve temel besin gruplarını açıklar.
    2-Beslenme ilkeleri ile menü hazırlama arasındaki ilişkiyi açıklar.
    3-Menü analizi yapar.
    Ön Koşul Bu dersin ön koşulu yoktur.
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Gönül GÖKER
    Dersi Verenler

    1-)Doktor Öğretim Üyesi Gönül Göker

    Ders Yardımcıları Bölümün öğretim elemanları.
    Kaynaklar K1. Atkoşar, Z. (2018). Beslenmenin Temel İlkeleri. Anadolu Üniversitesi Yayını, Eskişehir.
    K2. Yılmaz, H., Dündar Arıkan, A. ( 2019), Menü Yönetimi. Anadolu Üniversitesi Yayını, Eskişehir.
    K3. Aktümsek, A. ve Güler, G.Ö. (2020). Beslenme İlkeleri (1. Baskı). Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara
    Yardımcı Kitap YK1. Altınel, H. (2017). Menü Planlama ve Yönetimi (3. Baskı). Detay Yayıncılık, Ankara
    Dersin Amacı Sağlıklı ve dengeli beslenmeye yönelik olarak besin gruplarını analiz edebilmenin yanında beslenme ilkeleri ile menü hazırlama arasındaki ilişkinin kavranması.Menü hazırlamanın her aşaması için gerekli yetkinliğe ulaşılması.
    Dersin İçeriği Öğrencilerle online eğitim şeklinde işlenecek bu dersin içeriğinde Beslenme, Temel Besin Öğeleri, Temel Besin Grupları, Mönü, Mönünün Yapısı, Mönü Türleri, Mönü ve Maliyet, Mönü ve Fiyatlandırma, Mönü Analizi ve Beslenme İlkeleri ve Mönü Hazırlama konuları işlenecektir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster