Ön Koşul
|
Bu dersin ön koşulu yoktur.
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Doç. Dr. Ayhan DAĞDEVİREN
|
Dersi Verenler
|
1-)Doçent Dr. Ayhan Dağdeviren
|
Ders Yardımcıları
|
Bölümün öğretim elemanları
|
Kaynaklar
|
K1.
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı (2009). Yiyecek ve İçecek Servisi. Hazar Reklam, Ankara.
K2.
Denizer, D. (2012). Yiyecek-İçecek Hizmetleri (1. Baskı). M. Sarıışık (Ed.), Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Eskişehir.
K3.
Sökmen, A. (2011). Yiyecek ve İçecek Servisi (3. Baskı). Detay Yayıncılık, Ankara.
|
Yardımcı Kitap
|
-
|
Dersin Amacı
|
Bu dersin amacı, öğrencilerin yiyecek ve içecek servisi konusunda bilgilerini artırmak ve becerilerini geliştirmektir.
|
Dersin İçeriği
|
Bu dersin içeriğinde yiyecek-içecek bölümünün tanımı, amacı, önemi, örgütlenmesi ve diğer bölümlerle ilişkisi, yiyecek ve içecek bölümünde hijyen ve sanitasyon, serviste kullanılan malzemeler, temel servis teknikleri ve servise hazırlık, kuver hazırlama ve kuver çeşitleri, İngiliz ve Fransız servisi, Rus ve Amerikan servisi, kahvaltı servisi/kahvaltı çeşitleri/kahvaltı büfesi, ziyafet servisi, menünün tanımı, türleri ve tanzimi, oda servisi, konuğa servis, konuk masasında yemeklerin hazırlanması, bar bilgisi, sıcak içeceklerin servisi, soğuk içeceklerin servisi konuları yer almaktadır.
|