ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Yiyecek İçecek Servis Teknikleri TUR204 BAHAR 2+2 Z 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Yiyecek ve içecek bölümünün diğer bölümlerle ilişkisini açıklar.
    2-Hijyen ve sanitasyon kavramlarını açıklar.
    3-Ziyafet servisini açıklar.
    Ön Koşul Bu dersin ön koşulu yoktur.
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doç. Dr. Ayhan DAĞDEVİREN
    Dersi Verenler

    1-)Doçent Dr. Ayhan Dağdeviren

    Ders Yardımcıları Bölümün öğretim elemanları
    Kaynaklar K1. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı (2009). Yiyecek ve İçecek Servisi. Hazar Reklam, Ankara.
    K2. Denizer, D. (2012). Yiyecek-İçecek Hizmetleri (1. Baskı). M. Sarıışık (Ed.), Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Eskişehir.
    K3. Sökmen, A. (2011). Yiyecek ve İçecek Servisi (3. Baskı). Detay Yayıncılık, Ankara.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu dersin amacı, öğrencilerin yiyecek ve içecek servisi konusunda bilgilerini artırmak ve becerilerini geliştirmektir.
    Dersin İçeriği Bu dersin içeriğinde yiyecek-içecek bölümünün tanımı, amacı, önemi, örgütlenmesi ve diğer bölümlerle ilişkisi, yiyecek ve içecek bölümünde hijyen ve sanitasyon, serviste kullanılan malzemeler, temel servis teknikleri ve servise hazırlık, kuver hazırlama ve kuver çeşitleri, İngiliz ve Fransız servisi, Rus ve Amerikan servisi, kahvaltı servisi/kahvaltı çeşitleri/kahvaltı büfesi, ziyafet servisi, menünün tanımı, türleri ve tanzimi, oda servisi, konuğa servis, konuk masasında yemeklerin hazırlanması, bar bilgisi, sıcak içeceklerin servisi, soğuk içeceklerin servisi konuları yer almaktadır.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster