Ön Koşul
|
Bu dersin ön koşulu yoktur.
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Öğr. Üyesi Ayhan DAĞDEVİREN
|
Dersi Verenler
|
1-)Doçent Dr. Ayhan Dağdeviren
|
Ders Yardımcıları
|
Bölümün öğretim elemanları
|
Kaynaklar
|
Yılmaz, Y. (2014). Konaklama ve Ağırlama İşletmelerinde Servis Tekniği ve Yönetimi, 9. Baskı, Ankara: Detay Yayıncılık.
Sökmen, A. (2014). Yiyecek İçecek Hizmetleri Yönetimi ve İşletmeciliği, 7. Baskı, Ankara: Detay Yayıncılık.
Aktaş, A. & Özdemir, B. (2012). Otel İşletmelerinde Mutfak Yönetimi, 3. Baskı, Ankara: Detay Yayıncılık.
Sökmen, A. (2011). Yiyecek ve İçecek Servisi, 3. Baskı, Ankara: Detay Yayıncılık.
|
Yardımcı Kitap
|
Küçükaslan, N. (2009). Yiyecek İçecek İşletmelerinde Mutfak Hizmetleri Yönetimi, 1. Baskı, Ankara: Detay Yayıncılık.
Gökdemir, A. (2009). Mutfak Hizmetleri Yönetimi, 3. Baskı, Ankara: Detay Yayıncılık.
|
Dersin Amacı
|
Mutfakta kullanılan malzemeleri tanımak ve üretim aşamalarının her basamağında yer almaktır. Ayrıca öğrencilerin güncel bilgi ve donanıma sahip olarak konaklama işletmesinin mutfak bölümünü için yeterliğe ulaşmalarının sağlanmasıdır.
|
Dersin İçeriği
|
Öğrencilerle yüz yüze eğitim şeklinde işlenecek bu dersin içeriğinde Mutfak, Mutfak Örgüt Yapısı, Mutfak Planlama, Mutfakta Kullanılan Araç ve Gereçler, Mutfakta Üretim Aşamaları, Pişirme Yöntemleri, Garnitürler, Soslar ve Mutfak Uygulamaları konuları işlenecektir.
|