Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Doktor Öğretim Üyesi Sinem Kunt
|
Dersi Verenler
|
1-)10634 10634 10634
|
Ders Yardımcıları
|
Bölüm öğretim elemanları
|
Kaynaklar
|
K1. Staub, C. (2012). Turizm için İngilizce I. Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir.
K2. Erkan, M. (2018). Turizmde Mesleki İngilizce. Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
K3. Frazier, S., McManus. C., Rey, A. (2019). Swifts Communicating in English. Press Glocal, Turkey.
M1. Lima, S. (2022). Turkish swimmer achieves historic success.https://www.hurriyetdailynews.com/turkish-swimmer-achieves-historic-success-176692. Erişim Tarihi: 06 Şubat 2023.
W1. Mindmapping. (2023). Zihin haritası oluşturma. https://www.mindmapping.com/. Erişim Tarihi: 06 Şubat 2023.
W2. Best-places-to-visit-in-turkey. https://travellersworldwide.com/best-places-to-visit-in-turkey/ Erişim Tarihi: 06 Şubat 2023.
W3. Xinhua, S. (2022). Turkish tourism on track for revival as hotel occupancy soars: industry professionals. https://english.news.cn/20220517/7a129e94f4874ba7a502fef3a274deb7/c.html. Erişim Tarihi: 06 Şubat 2023.
W4. Ratatouille. (2007). https://www.hdfilmcehennemi.life/ratatuy-izle-hdf-hdf-5/ 06 Şubat 2023.
W5. Storyboardthat. (2023). Diyalog kurma. https://www.storyboardthat.com/tr. Erişim tarihi: 06 Şubat 2023
|
Yardımcı Kitap
|
YK1. Walker, R., Harding, K. (1997). Oxford English For Careers: Tourism 3. Oxford University Press, England.
YK2. Seymour, M. (2012). Hotel & Hospitability English. Collins.
|
Dersin Amacı
|
Turizmin temel bileşenlerini oluşturan konaklama, ulaşım, seyahat ve yiyecek-içecek sektörlerinde kullanılan mesleki terminolojiyi teorik ve dijital temelli öğretmek amaçlanmıştır.
|
Dersin İçeriği
|
Ön büro hizmetleri, konaklama işletmeleri ve çeşitleri, konaklama işletmelerinin sunmuş olduğu hizmetler, acil durumda yapılması gerekenler, restoran terminolojisi, pişirme teknikleri ve müşteri şikayetlerine ilişkin konuşma, okuma, dinleme ve yazma konularından oluşmaktadır.
|