ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Mesleki Yabancı Dil II TUR208 BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Mindmapping programı ile acil durumlara ilişkin zihin haritası tasarlar.
    2-Ratatouille ile duyduğu İngilizce kelime ve fiilleri yazar.
    3-Storyboardthat programı ile müşteri şikayetlerine ilişkin karikatür hazırlar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doktor Öğretim Üyesi Sinem Kunt
    Dersi Verenler

    1-)10634 10634 10634

    Ders Yardımcıları Bölüm öğretim elemanları
    Kaynaklar K1. Staub, C. (2012). Turizm için İngilizce I. Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir.
    K2. Erkan, M. (2018). Turizmde Mesleki İngilizce. Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
    K3. Frazier, S., McManus. C., Rey, A. (2019). Swifts Communicating in English. Press Glocal, Turkey.
    M1. Lima, S. (2022). Turkish swimmer achieves historic success.https://www.hurriyetdailynews.com/turkish-swimmer-achieves-historic-success-176692. Erişim Tarihi: 06 Şubat 2023.
    W1. Mindmapping. (2023). Zihin haritası oluşturma. https://www.mindmapping.com/. Erişim Tarihi: 06 Şubat 2023.
    W2. Best-places-to-visit-in-turkey. https://travellersworldwide.com/best-places-to-visit-in-turkey/ Erişim Tarihi: 06 Şubat 2023.
    W3. Xinhua, S. (2022). Turkish tourism on track for revival as hotel occupancy soars: industry professionals. https://english.news.cn/20220517/7a129e94f4874ba7a502fef3a274deb7/c.html. Erişim Tarihi: 06 Şubat 2023.
    W4. Ratatouille. (2007). https://www.hdfilmcehennemi.life/ratatuy-izle-hdf-hdf-5/ 06 Şubat 2023.
    W5. Storyboardthat. (2023). Diyalog kurma. https://www.storyboardthat.com/tr. Erişim tarihi: 06 Şubat 2023
    Yardımcı Kitap YK1. Walker, R., Harding, K. (1997). Oxford English For Careers: Tourism 3. Oxford University Press, England.
    YK2. Seymour, M. (2012). Hotel & Hospitability English. Collins.
    Dersin Amacı Turizmin temel bileşenlerini oluşturan konaklama, ulaşım, seyahat ve yiyecek-içecek sektörlerinde kullanılan mesleki terminolojiyi teorik ve dijital temelli öğretmek amaçlanmıştır.
    Dersin İçeriği Ön büro hizmetleri, konaklama işletmeleri ve çeşitleri, konaklama işletmelerinin sunmuş olduğu hizmetler, acil durumda yapılması gerekenler, restoran terminolojisi, pişirme teknikleri ve müşteri şikayetlerine ilişkin konuşma, okuma, dinleme ve yazma konularından oluşmaktadır.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster