Ön Koşul
|
Bu dersin ön koşulu yoktur
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin ÖZDEMİR
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
Bölümün öğretim elemanları
|
Kaynaklar
|
Güzel, F.Z., Altıntaş, V. ve Şahin, İ. (2017). Turist Rehberliği Araştırmaları Öngörüler ve Uygulamalar, 1. Baskı. Ankara: Detay Yayıncılık.
|
Yardımcı Kitap
|
Akoğlan Kozak, M. (2017). Rekreasyonel Liderlik Ve Turist Rehberliği Kavram ve Kurumlar Üzerinden Bir Analiz, 1. Baskı. Ankara: Detay Yayıncılık.
Çolakoğlu, O.E., Efendi, E. ve Epik, F. (2017). Tur Yönetimi Ve Turist Rehberliği, 5. Baskı. Ankara: Detay Yayıncılık.
|
Dersin Amacı
|
Turizm rehberlerinin görev ve sorumlulukları kavrayarak rehberlik görevi ile ilgili gerekleri etkin bir şekilde kullanabilme becerilerinin kazandırılması amaçlanmıştır
|
Dersin İçeriği
|
Öğrencilerle yüz yüze eğitim şeklinde işlenecek bu dersin içeriğinde Turist Rehberliğinin Gelişimi, Rehberlerin Nitelikleri, Turizm Rehberliği Eğitimi, Turizm Rehberliği Uygulama Gezisi, Rehberlikte Sertifikasyon, Rehberlikte Uzmanlaşma, Turist Rehberliği Mesleki Örgütlenme, Tur ve Grup Çeşitleri, Turist Rehberliğinde Etik, Rehberlikte Kişisel Gelişim ve Paydaş İlişkileri, Kültürlerarası İletişimde Turist Rehberlerinin Rolü, Tanıtım ve İmaj Oluşturma Faaliyetlerinde Turist Rehberleri, Turist Rehberliğinde Yeni Teknolojilerin Kullanımı konuları işlenecektir
|