ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Türkiye Turizm Coğrafyası TUR301 GÜZ 3+0 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Türkiye`nin turizm arz potansiyelini açıklar.
    2-Bölgelerin ve illerin sahip olduğu rekreatif ve turizm potansiyelini açıklar.
    3-Bölgeler, iller arası turizm zenginliklerini karşılaştırır.
    Ön Koşul Bu dersin ön koşulu yoktur
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Yakup ÖZTÜRK
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Bölümün öğretim elemanları
    Kaynaklar K1. Aktaş, G. (2007). Türkiye Turizm Coğrafyası, 1. Baskı. Ankara: Detay Yayıncılık. K2. Yılmaz, A. (2018). Coğrafya Ve Turizm. S. Günay Aktaş içinde, Turizm Coğrafyası (s. 38-73). Eskişehir: T.C. Anadolu Üniversitesi.
    Yardımcı Kitap Dersin öğretim elemanı tarafından hazırlanmış çalışma notları ve farklı kaynaklardan oluşturulan derlemeler.
    Dersin Amacı Doğal, tarihi ve kültürel değerler bakımından son derece zengin olan Türkiye coğrafyasının tanıtılması ve özellikle tanıtım gönüllüleri olacak turizm öğrencilerimize bu değerlerin sevdirilmesi amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Öğrencilerle yüz yüze eğitim şeklinde işlenecek bu dersin içeriğinde Turizm ve Coğrafya, Marmara Bölgesi (Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ, Yalova), Ege Bölgesi (Afyonkarahisar, Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla, Uşak), Akdeniz Bölgesi (Adana, Antalya, Burdur, Hatay, Isparta, Mersin, Kahramanmaraş, Osmaniye), İç Anadolu Bölgesi (Ankara, Aksaray, Çankırı, Eskişehir, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Yozgat), Karadeniz Bölgesi (Amasya, Artvin, Bartın, Bayburt, Bolu, Düzce, Çorum, Giresun, Gümüşhane, Karabük, Kastamonu, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon, Tokat, Ordu, Zonguldak), Doğu Anadolu Bölgesi (Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli, Van), Güneydoğu Anadolu Bölgesi (Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Kilis, Şırnak), Türkiye ve Turizm konuları işlenecektir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster