Ön Koşul
|
Bu dersin ön koşulu yoktur
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin ÖZDEMİR
|
Dersi Verenler
|
1-)Doktor Öğretim Üyesi Gönül Göker
|
Ders Yardımcıları
|
Bölümün öğretim elemanları
|
Kaynaklar
|
Arıkan, R. (2017). Araştırma Yöntem ve Teknikleri, 3. Baskı. Ankara: Nobel Akademik Yayıncılık.
|
Yardımcı Kitap
|
Kozak, M. (2017). Bilimsel Araştırma Tasarım Yazım Ve Yayım Teknikleri, 3. Baskı. Ankara: Detay Yayıncılık.
Saldamlı, A. (2016). Bilimsel Araştırma ve Sunum Teknikleri, 2. Baskı. Ankara: Detay Yayıncılık.
Yutrseven, R., Erkul, H. ve Kekeç Morkoç, D. (2013). Örneklerle Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntem Ve Teknikleri, 1. Baskı. Ankara: Detay Yayıncılık.
Arıkan, R. (2008). Tez Hazırlama Teknikleri Araştırma Tezlerinin Reddedilmesi, 1. Baskı. Ankara: Detay Yayıncılık.
|
Dersin Amacı
|
Bilimsel araştırma süreci ve bu süreçte dikkat edilmesi gereken hususlar ile bilimsel araştırma sürecinde kullanılan kaynakların yazılması konusunda gereken bilgilerin aktif şekilde uygulanabilmesinin öğrencilere kazandırılması amaçlanmıştır.
|
Dersin İçeriği
|
Öğrencilerle yüz yüze eğitim şeklinde işlenecek bu dersin içeriğinde Araştırma Nedir?, Veri Ve Veri Türleri, Araştırma Yöntemleri (Nicel Ve Nitel Araştırma Yöntemleri), Araştırma Etiği, Veri Analizi (Geçerlilik Ve Güvenilirlik), Raporlama, Bilimsel Yazım Ve Yayın, Sözlü Sunum, Nicel ve Nitel Araştırma Uygulamaları konuları işlenecektir.
|