Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Hizmetlerin temel bileşenleri
|
K2-BÖLÜM-2
|
2
|
Konaklama işletmeleri ve çeşitleri
|
K1-BÖLÜM-1
|
3
|
Konaklama işletmelerin sunduğu hizmetler
|
K1-BÖLÜM-5
|
4
|
Konaklama işletmelerindeki personelin görev ve sorumlukları
|
K1-BÖLÜM-1
|
5
|
Destinasyonlarda yol, yön sorma ve anlatma
|
K3-BÖLÜM-1
|
6
|
Storyboardthat programı ile diyalog oluşturma
|
W1
|
7
|
Mindmapping programı ile turizme ilişkin kelimelerle zihin haritası oluşturma
|
W2
|
8
|
Kelime ve puzzle çalışması
|
K3
|
9
|
Restoran terminolojisi
|
K1-BÖLÜM-3
|
10
|
Uçak, restoran ve tatil rezervasyonu işlemleri
|
K2-BÖLÜM-11
|
11
|
Turizm ve otel işletmeciliğine ilişkin serbest okuma çalışması
|
W4
|
12
|
Konaklama işletmelerinde müşteri şikayetleri ve çözüm önerileri
|
K2-BÖLÜM-14
|
13
|
Otelde acil durumlarda yapılması gerekenler
|
K1-BÖLÜM-7
|
14
|
Canva programı ile örnek otel tanıtım broşürü hazırlama
|
W3
|
Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe/İngilizce
|
Dersin Sorumlusu
|
Araş. Gör. Dr. Sinem KUNT
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
Araş. Gör. Sema KÜÇÜKALİ UÇANKUŞ
|
Kaynaklar
|
K1. Staub, C. (2012). Turizm için İngilizce I. Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir.
K2. Erkan, M. (2018). Turizmde Mesleki İngilizce. Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
K3. Frazier, S., McManus. C., Rey, A. (2019). Swifts Communicating in English. Press Glocal, Turkey.
M1. Lima, S. (2022). Turkish swimmer achieves historic success.https://www.hurriyetdailynews.com/turkish-swimmer-achieves-historic-success-176692. Erişim Tarihi: 06 Eylül 2022.
W1. Storyboardthat. (2022). Dijital öykü anlatımı. https://www.storyboardthat.com/trErişim Tarihi: 06 Eylül 2022.
W2. Mindmapping. (2022). Zihin haritası oluşturma. https://www.mindmapping.com/. Erişim Tarihi: 06 Eylül 2022.
W3. Canva. (2022). Dijital örnek otel tanıtım broşürü. https://www.canva.com/tr_tr/. Erişim Tarihi: 06 Eylül 2022.
W4. Xinhua, S. (2022). Turkish tourism on track for revival as hotel occupancy soars: industry professionals. https://english.news.cn/20220517/7a129e94f4874ba7a502fef3a274deb7/c.html. Erişim Tarihi: 06 Eylül 2022.
W5. Touropia (2018). Best Places to visit the Turkey. https://www.youtube.com/c/touropia. Erişim Tarihi: 06 Eylül 2022.
W6. Joyous (2022). Amazing Places to Visit in Turkey. https://www.youtube.com/channel/UCy_b-3y4ua9H5GPwIosu0OA. Erişim Tarihi: 06 Eylül 2022.
|
Yardımcı Kitap
|
YK1. Walker, R., Harding, K. (1997). Oxford English For Careers: Tourism 3. Oxford University Press, England.
YK2. Seymour, M. (2012). Hotel & Hospitability English. Collins.
|
Dersin Amacı
|
Turizmin temel bileşenlerini oluşturan konaklama, ulaşım, seyahat ve yiyecek-içecek sektörlerinde kullanılan mesleki terminolojiyi teorik ve dijital temelli öğretmek amaçlanmıştır.
|
Dersin İçeriği
|
Konaklama, ulaşım, seyahat ve yiyecek-içecek sektörlerinde kullanılan mesleki yabancı dil; konuşma, dinleme, yazma ve okuma aktivitelerinden oluşmaktadır.
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Turizm ile ilgili kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular ile ilgili kapsamlı ve sistemli bilgi sahibi olur.
|
4
|
2
|
İşletme, iktisat ve hukuk alanındaki temel kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular hakkında bilgi sahibi olur.
|
-
|
3
|
Turizm sektörünün yapısı, işleyişi ve ülke kalkınmasındaki önemi konusunda bilgi sahibi olur.
|
3
|
4
|
Turizm işletmeciliği alanında yönetim ve pazarlamaya yönelik stratejileri kavrar.
|
-
|
5
|
Bir turizm (konaklama, yiyecek-içecek, seyahat, rekreasyon) işletmesini etkin bir şekilde yönetebilmek için gerekli olan uygulamalı ve teorik bilgiye sahip olur.
|
2
|
6
|
Alternatif turizm türleri hakkında kapsamlı ve sistemli bilgi sahibi olur.
|
-
|
7
|
Temel bilgisayar kullanımı bilgisi ile birlikte turizm işletmelerinde kullanılan iletişim teknolojilerini ve otomasyon sistemlerini etkin bir şekilde kullanır.
|
-
|
8
|
Temel hukuk bilgisi ile birlikte turizm alanı ile ilgili hukuki düzenlemeleri ve mesleki standartları bilir ve uygular.
|
-
|
9
|
Turizm işletmelerindeki muhasebe sistemleri ve belge düzenlerini iş hayatında kullanabilme becerisine sahip olur.
|
-
|
10
|
Turizm işletmelerinde (konaklama, yiyecek-içecek, seyahat, rekreasyon) maliyet analiz yapabilecek seviyede bilgi sahibi olur.
|
-
|
11
|
Dünya ve Türkiye turizm coğrafyası bilgisi ile Türkiye`de yaşamış olan uygarlıkların kültür, tarih, din ve sanatlarını karşılaştırır.
|
-
|
12
|
Turizm işletmeciliği alanında geçerli en az bir yabancı dili sağlıklı iletişim kurabilecek düzeyde ve en az Avrupa Dil Portföyü B1 düzeyinde bilir.
|
5
|
13
|
Kendi kendine öğrenme ve yaşam boyu öğrenme bilinci ile bireysel ve ekip çalışmasına uygun davranışlara sahip olur.
|
5
|
14
|
Turizm sektörüne özgü araştırma yöntemlerini tanımlayarak, bilgi ve verileri analiz eder, yorumlar ve değerlendirir.
|
5
|
15
|
Alanıyla ilgili bilgi ve düşüncesini yazılı ve sözlü olarak başkalarıyla paylaşabilme yeterliliğine sahip olur.
|
5
|