ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Turizm İşletmelerinde Stratejik Yönetim TUR404 BAHAR 3+0 Z 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Stratejik yönetim yöntemlerine ilişkin örnekler verir
    2-Stratejik yönetime ilişkin teknikleri uygular
    3-Swot analizi ile işletmeleri karşılaştırır
    4-Stratejik yönetim modellerinden duruma en uygun olana karar verir.
    Ön Koşul Bu dersin ön koşulu yoktur
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin ÖZDEMİR
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Bölümün öğretim elemanları
    Kaynaklar Çolakoğlu, Ü., ve Çolakoğlu, O.E. (2010). Stratejik Yönetim ve Turizmde Uygulamaları (1. Baskı). Ankara: Detay Yayıncılık.
    Yardımcı Kitap Bolat, T., Aytemiz Seymen, O., Bolat, O.İ., ve Erdem, B. ( 2016). Yönetim ve Organizasyon (6. Baskı). Ankara: Detay Yayıncılık.
    Ülgen, H., ve Mirze, S.K. (2016). İşletmelerde Stratejik Yönetim (8. Baskı). İstanbul: Beta Basım Yayım.
    Okumuş, F., Günlü, E., ve Koyuncu, M. (2014). İşletmelerde Stratejik Yönetim (2. Baskı). Ankara: Seçkin Yayıncılık.
    Dinçer, Ö. (2013). Stratejik Yönetim Ve işletme Politikası (8. Baskı). İstanbul: Alfa Yayınları.
    Ertuna, Ö. (2011). Stratejik Yönetim (1. Baskı). İstanbul: Okan Üniversitesi Yayınları.
    Dersin Amacı Stratejik yönetim süreci aşamalarının ve stratejik yönetim sürecinde uygulanan yöntem ve tekniklerin kazandırılması amaçlanmıştır.
    Dersin İçeriği Öğrencilerle yüz yüze eğitim şeklinde işlenecek bu dersin içeriğinde Yönetim Ve Strateji Kavramı, Stratejik Yönetim Seviyeleri, Stratejik Yönetim Süreci Ve Unsurlar (Misyon ve Vizyon), Stratejik Yönetim Süreci Ve Unsurlar (Swot Analizi), Stratejik Yönetim Süreci Ve Unsurlar (Stratejik Yönetim Araçları), Kriz Yönetimi, Dış Kaynak Kullanımı, Kıyaslama, Öğrenen Organizasyonlar, Personel Güçlendirme, Altı Sigma ve Değişim Mühendisliği konuları yer almaktadır.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster