Ön Koşul
|
Bu dersin ön koşulu yoktur
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin ÖZDEMİR
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
Bölümün öğretim elemanları
|
Kaynaklar
|
K1. Yağcı, K., Akdağ, G. ve Akyurt, H. (2014). Havayolu Taşımacılığı Havayolu Ulaşımı ve Örnek Amadeus Sistem Uygulamaları. Detay Yayıncılık, Ankara.
K2. Sezgin, E. (Editör). (2012). Bilet Satış. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Eskişehir.
K3. Yaşar, S. (tarih yok). Rezervasyon ve Bilet Satış. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Yayınları, İstanbul.
|
Yardımcı Kitap
|
YK1. Özdemir, T. (tarih yok). Havacılık Hukuku. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Yayınları, İstanbul.
YK2. Hızardere, M.M. (2019). Hava Trafik Kuralları, (Editör), D.M. Atakan (ed.), Havacılık Kuralları (106-126 s.). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
YK3. Hızardere, M.M. (2019). Uluslararası Havacılık Otoriteleri, (Editör), D.M. Atakan (ed.), Havacılık Kuralları (148-1168 s.). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
YK4. Hızardere, M.M. (2019). Ulusal Havacılık Otoriteleri, (Editör), D.M. Atakan (ed.), Havacılık Kuralları (189-210 s.). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
YK5. Akça, İ. (tarih yok). Hava Trafik Kuralları ve Hizmetleri. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Yayınları, İstanbul.
|
Dersin Amacı
|
Seyahat acentalarında biletleme de kullanılan amadeus ve galileo programlarına ilişkin temel düzeyde kullanma becerisinin kazandırılması amaçlanmıştır
|
Dersin İçeriği
|
Öğrencilerle yüz yüze eğitim şeklinde işlenecek bu dersin içeriğinde Havayolu Taşımacılığı ve Havacılık Hukuku, Uluslararası ve Ulusal Havacılık Otoriteleri, Biletleme, Global Dağıtım Sistemleri ve Amadeus Sistemi, Biletleme Temel Kavramlar, IATA Kitap Setleri (Mil ve Ücret Hesaplama), Amadeus İmza Girişleri ve Kod Bulma, Amadeus Timetable ve Availibility Girişleri, Amadeus PNR Zorunlu Girişler, Amadeus PNR Oluşturma ve Kaydetme I, Amadeus PNR Oluşturma ve Kaydetme II, Amadeus PNR Görüntüleme, Amadeus PNR Opsiyonel Girişler I, Amadeus PNR Opsiyonel Girişler II, Amadeus PNR Üzerinde Değişiklik Yapma ve PNR Kopyalama konuları işlenecektir.
|