Prerequisites
|
There is no prerequisite for this course
|
Language of Instruction
|
Turkish
|
Responsible
|
Dr. Lecturer Hüseyin ÖZDEMİR
|
Instructors
|
-
|
Assistants
|
Lecturers of the department
|
Resources
|
R1. Yağcı, K., Akdağ, G. ve Akyurt, H. (2014). Havayolu Taşımacılığı Havayolu Ulaşımı ve Örnek Amadeus Sistem Uygulamaları. Detay Yayıncılık, Ankara.
R2. Sezgin, E. (Editör). (2012). Bilet Satış. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Eskişehir.
R3. Yaşar, S. (tarih yok). Rezervasyon ve Bilet Satış. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Yayınları, İstanbul.
|
Supplementary Book
|
AR1. Özdemir, T. (tarih yok). Havacılık Hukuku. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Yayınları, İstanbul.
AR2. Hızardere, M.M. (2019). Hava Trafik Kuralları, (Editör), D.M. Atakan (ed.), Havacılık Kuralları (106-126 s.). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
AR3. Hızardere, M.M. (2019). Uluslararası Havacılık Otoriteleri, (Editör), D.M. Atakan (ed.), Havacılık Kuralları (148-1168 s.). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
AR4. Hızardere, M.M. (2019). Ulusal Havacılık Otoriteleri, (Editör), D.M. Atakan (ed.), Havacılık Kuralları (189-210 s.). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
AR5. Akça, İ. (tarih yok). Hava Trafik Kuralları ve Hizmetleri. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Yayınları, İstanbul.
|
Goals
|
It is aimed to acquire basic usage skills of amadeus and galileo programs used in ticketing at travel agency
|
Content
|
Students with will be processed in the form of training to face the contents of this course Air Transport and Aviation Law, International and National Aviation Authorities, Ticketing, Global Distribution Systems and Amadeus System, Ticketing Basic Concepts, IATA Book Sets (Miles and Fare Calculation), Amadeus Signature Entries and Code Finding, Amadeus Timetable and Availibility Entries, Amadeus PNR Mandatory Entries, Amadeus PNR Creation and Save I, Amadeus PNR Creation and Save II, Amadeus PNR View, Amadeus PNR Optional Entries I, Amadeus PNR Optional Entries II, Amadeus PNR Modification and PNR Copy of topics will be covered
|