ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Mesleki Yabancı Dil IV TUR308 BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Mindmapping programı konaklama işletmelerin sunduğu hizmetlere ilişkin kelimelerle zihin haritası tasarlar.
    2-Pişirme tekniklerine ilişkin İngilizce sunum yapar.
    3-Storyjumper programı ile acil durumda yapılması gerekenlere ilişkin görsel ve sesli dijital kitap hazırlar.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14228
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14342
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 5021020
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)0000
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5011010
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   100
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     3,33 ---- (3)
    Dersin AKTS Kredisi   3
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Otelde acil durumlarda yapılması gerekenler K 2-BÖLÜM -7
    2 Storyjumper programı ile acil durumda yapılması gerekenlere ilişkin görsel ve sesli dijital kitap hazırlama W3
    3 Speaking çalışması-II W3
    4 Konaklama işletmeleri ve çeşitleri K 1-BÖLÜM -3
    5 Konaklama işletmelerin sunduğu hizmetler K 2-BÖLÜM -5
    6 Mindmapping ile konaklama işletmelerin sunduğu hizmetlere ilişkin kelime çalışması W1
    7 Turizme ilişkin serbest okuma ve çeviri çalışması-I M1
    8 Turizme ilişkin serbest okuma ve çeviri çalışması-II W2
    9 Restoran terminolojisi K 2-BÖLÜM -3
    10 Pişirme teknikleri K 1-BÖLÜM -10
    11 Speaking çalışması-II K 1-BÖLÜM -10
    12 Konaklama işletmelerinde müşteri şikayetleri ve çözüm öneriler K 1-BÖLÜM -14
    13 Ratatouille ile dinleme ve kelime çalışması W4
    14 Kelime ve puzzle çalışması K 3-BÖLÜM- 5-6
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Doktor Öğretim Üyesi Sinem Kunt
    Dersi Verenler

    1-)10634 10634 10634

    Ders Yardımcıları Bölüm öğretim elemanları
    Kaynaklar K1. Erkan, M. (2018). Turizmde Mesleki İngilizce. Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
    K2. Staub, C. (2012). Turizm için İngilizce I. Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir.
    K3. Frazier, S., McManus. C., Rey, A., Can, T. (2019). Swifts Communicating in English. Press Glocal, Turkey.
    K4. Oxford Advanced Learners Dictionary. (2020). İngilizce-İngilizce Sözlük. Oxford University Press, England.
    M1. Demirören News Agency. (2022). Maiden?s Tower to be opened to visitors next March. https://www.hurriyetdailynews.com/maidens-tower-to-be-opened-to-visitors-next-march-176814.
    W1. Mindmapping. (2022). Zihin haritası oluşturma. https://www.mindmapping.com/.
    W2. Best-places-to-visit-in-turkey .https://travellersworldwide.com/best-places-to-visit-in-turkey/ Erişim tarihi: 06 Şubat 2023.
    W3. Storyjumper. (2023). Dijital sesli kitap hazırlama. https://www.storyjumper.com/. Erişim tarihi: 06 Şubat 2023.
    W4. Ratatouille. (2007). https://www.hdfilmcehennemi.life/ratatuy-izle-hdf-hdf-5/ Erişim tarihi: 06 Şubat 2023.
    Yardımcı Kitap YK1. Yıldırım, Ö. ve Meriç, A. (2013). Turizmde İngilizce II. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Eskişehir.
    YK2. Walker, R., Harding, K. (1997). Oxford English For Careers: Tourism 3. Oxford University Press, England.
    Dersin Amacı Turizmin temel bileşenlerini oluşturan konaklama, ulaşım, seyahat ve yiyecek-içecek sektörlerinde kullanılan mesleki terminolojiyi teorik ve dijital temelli öğretmek amaçlanmıştır.
    Dersin İçeriği Ders içeriği konaklama işletmeleri ve çeşitleri, konaklama işletmelerinin sunmuş olduğu hizmetler, acil durumda yapılması gerekenler, restoran terminolojisi, pişirme teknikleri ve müşteri şikayetlerine ilişkin konuşma, okuma, dinleme ve yazma konularından oluşmaktadır.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Turizm ile ilgili kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular ile ilgili kapsamlı ve sistemli bilgi sahibi olur. 4
    2 İşletme, iktisat ve hukuk alanındaki temel kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular hakkında bilgi sahibi olur. -
    3 Turizm sektörünün yapısı, işleyişi ve ülke kalkınmasındaki önemi konusunda bilgi sahibi olur. 2
    4 Turizm işletmeciliği alanında yönetim ve pazarlamaya yönelik stratejileri kavrar. 2
    5 Bir turizm (konaklama, yiyecek-içecek, seyahat, rekreasyon) işletmesini etkin bir şekilde yönetebilmek için gerekli olan uygulamalı ve teorik bilgiye sahip olur. 4
    6 Alternatif turizm türleri hakkında kapsamlı ve sistemli bilgi sahibi olur. -
    7 Temel bilgisayar kullanımı bilgisi ile birlikte turizm işletmelerinde kullanılan iletişim teknolojilerini ve otomasyon sistemlerini etkin bir şekilde kullanır. -
    8 Temel hukuk bilgisi ile birlikte turizm alanı ile ilgili hukuki düzenlemeleri ve mesleki standartları bilir ve uygular. -
    9 Turizm işletmelerindeki muhasebe sistemleri ve belge düzenlerini iş hayatında kullanabilme becerisine sahip olur. -
    10 Turizm işletmelerinde (konaklama, yiyecek-içecek, seyahat, rekreasyon) maliyet analiz yapabilecek seviyede bilgi sahibi olur. -
    11 Dünya ve Türkiye turizm coğrafyası bilgisi ile Türkiye`de yaşamış olan uygarlıkların kültür, tarih, din ve sanatlarını karşılaştırır. -
    12 Turizm işletmeciliği alanında geçerli en az bir yabancı dili sağlıklı iletişim kurabilecek düzeyde ve en az Avrupa Dil Portföyü B1 düzeyinde bilir. 5
    13 Kendi kendine öğrenme ve yaşam boyu öğrenme bilinci ile bireysel ve ekip çalışmasına uygun davranışlara sahip olur. 5
    14 Turizm sektörüne özgü araştırma yöntemlerini tanımlayarak, bilgi ve verileri analiz eder, yorumlar ve değerlendirir. 5
    15 Alanıyla ilgili bilgi ve düşüncesini yazılı ve sözlü olarak başkalarıyla paylaşabilme yeterliliğine sahip olur. 5
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster