Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Doktor Öğretim Üyesi Sinem Kunt
|
Dersi Verenler
|
1-)10634 10634 10634
|
Ders Yardımcıları
|
Bölüm öğretim elemanları
|
Kaynaklar
|
K1. Erkan, M. (2018). Turizmde Mesleki İngilizce. Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
K2. Staub, C. (2012). Turizm için İngilizce I. Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir.
K3. Frazier, S., McManus. C., Rey, A., Can, T. (2019). Swifts Communicating in English. Press Glocal, Turkey.
K4. Oxford Advanced Learners Dictionary. (2020). İngilizce-İngilizce Sözlük. Oxford University Press, England.
M1. Demirören News Agency. (2022). Maiden?s Tower to be opened to visitors next March. https://www.hurriyetdailynews.com/maidens-tower-to-be-opened-to-visitors-next-march-176814.
W1. Mindmapping. (2022). Zihin haritası oluşturma. https://www.mindmapping.com/.
W2. Best-places-to-visit-in-turkey .https://travellersworldwide.com/best-places-to-visit-in-turkey/ Erişim tarihi: 06 Şubat 2023.
W3. Storyjumper. (2023). Dijital sesli kitap hazırlama. https://www.storyjumper.com/. Erişim tarihi: 06 Şubat 2023.
W4. Ratatouille. (2007). https://www.hdfilmcehennemi.life/ratatuy-izle-hdf-hdf-5/ Erişim tarihi: 06 Şubat 2023.
|
Yardımcı Kitap
|
YK1. Yıldırım, Ö. ve Meriç, A. (2013). Turizmde İngilizce II. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Eskişehir.
YK2. Walker, R., Harding, K. (1997). Oxford English For Careers: Tourism 3. Oxford University Press, England.
|
Dersin Amacı
|
Turizmin temel bileşenlerini oluşturan konaklama, ulaşım, seyahat ve yiyecek-içecek sektörlerinde kullanılan mesleki terminolojiyi teorik ve dijital temelli öğretmek amaçlanmıştır.
|
Dersin İçeriği
|
Ders içeriği konaklama işletmeleri ve çeşitleri, konaklama işletmelerinin sunmuş olduğu hizmetler, acil durumda yapılması gerekenler, restoran terminolojisi, pişirme teknikleri ve müşteri şikayetlerine ilişkin konuşma, okuma, dinleme ve yazma konularından oluşmaktadır.
|