|
Ön Koşul
|
Bu dersin ön koşulu yoktur
|
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
|
Dersin Sorumlusu
|
Öğretim Görevlisi Zeynep MADEN
|
|
Dersi Verenler
|
1-)Öğretim Görevlisi Dr. Oktay Yazıcı
|
|
Ders Yardımcıları
|
Bölümün öğretim elemanları
|
|
Kaynaklar
|
Lawrence J. Z.& Nigel C. (2012). Everyday English for Hospitality Professionals, 1. Baskı, New York City: HarperCollins Publishers.
Seymour, M. (2011). Hotel and Hospitality English, 1. Baskı, New York City: HarperCollins Publishers.
|
|
Yardımcı Kitap
|
Tekin, F. (2014). Turizm Personeline Pratik İngilizce, 1. Baskı, Ankara: Seçkin Yayıncılık.
Jordens, R. & Jordens, T. ( 2011). Talk About Travel, 2. Baskı, Japonya: Compass Publishing.
Jennifer, M. T. (2004). English for Hospitality and Foodservice, 1. Baskı, Londra: Pearson Publishing.
Türet, Ş. S. (2000). Yeni Öğrenenler İçin Pratik Turizm İngilizcesi, İstanbul: Fono Açık Öğretim Kurumu Yayınları.
|
|
Dersin Amacı
|
Mesleki İngilizce alanında okuma, konuşma, yazma ve dinleme becerileri kazandırılması amaçlanmıştır
|
|
Dersin İçeriği
|
Öğrencilerle yüz yüze eğitim şeklinde işlenecek bu dersin içeriğinde Rekreasyon İle İlgili Temel Kavramlar, Rekreasyon ve Turizm İlişkisi, Rekreasyon ve Pazarlama, Boş Zamanla İlgili Temel Kavramlar, Rekreasyon Faaliyetlerinin Sınıflandırılması, Liderlik, Animasyon Türleri, Müşteri İlişkileri, Animasyon Faaliyetleri ile Satış ve Pazarlama İlişkisi, Oyun, Oyun Kültürü ve Oyun Türleri ve Açık Alan Rekreasyonu konuları işlenecektir.
|