ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Turizm İşletmelerinde Örgüt Kültürü TUR406 BAHAR 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Kültürü ve kültür türlerini açıklar.
    2-Örgütsel kültür modellerinden örnekler verir.
    3-Örgütsel kültür türlerini karşılaştırır.
    Ön Koşul Bu dersin ön koşulu yoktur
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Ziya AKBAŞ
    Dersi Verenler

1-)Doktor Öğretim Üyesi Yusuf Ziya Akbaş

Ders Yardımcıları Bölümün öğretim elemanları
    Kaynaklar K1. Büte, M. (2018) Örgüt kültürü, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi. K2. Tutar, H. (2017). Örgüt Kültürü (1. Baskı). Ankara: Detay Yayıncılık.
    Yardımcı Kitap YK1. Cameron, K.S., Quinn, R.E. (Çev. Edit. Gülcan, M.G., ve Cemaloğlu, N.) (2017). Örgüt Kültürü Örgütsel Tanı ve Değişim (1. Baskı). Ankara: Pegem Yayınevi.
    YK2. Tutar, H. (2016). Örgütsel Davranış Örgüt Teorileri ve Çağdaş Yaklaşımlar Açısından (1. Baskı). Ankara: Detay Yayıncılık.
    YK3. Terzi, A.R. (2016). Örgüt Kültürünü Değiştirmek (1. Baskı). Ankara: Detay Yayıncılık.
    YK4. Doğan, E.Ş. (2013). Örgüt Kültürü ve Örgütsel Bağlılık (1. Baskı). İstanbul: Türkmen Yayınevi.
    Dersin Amacı Kültür ve örgütsel kültür kavramları tanımlanarak öğrencilere örgütsel kültür türleri ve modelleri hakkında bilgi verilmesi amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Dersle ilgili bilgilendirme Kültür kavramı Örgüt kavramı Örgüt Kültürü Modelleri Örgüt Kültürünün Unsurları Örgüt Kültürü Özellikleri Örgüt İçi Düzen Örgütlerde Çeşitlilik ve Kültürel Farklılıklar Örgütlerde Yönetim Turizm İşletmelerinde Örgüt Kültürü Örgütlerde iletişim Yaratıcı Örgüt Kültürü Örgüt Kültürünün Performansa Etkilen Örgüt Kültürü ve Motivasyon
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster