ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Seçmeli Yabancı Dil Almanca II TUR314 BAHAR 3+0 S 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Almanca alfabesini ve cümle yapısını açıklar
    2-Almanca günlük yaşamda kullanılan kavram ve cümleleri kullanır
    3-Almanca zaman terimlerini açıklar
    4-Almanca dilini kendi alanında kullanır
    Ön Koşul Bu dersin ön koşulu yoktur
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Görevlisi Ebru YEMİŞENÖZÜ
    Dersi Verenler

1-)Öğretim Görevlisi Dr. Ebru Yemişenözü

Ders Yardımcıları Bölümün öğretim elemanları
    Kaynaklar Arak, H. (2017). Temel Almanca A1 (2. Baskı). Ankara: Hacettepe Yayınları.
    Genç, A. (2017). Schreıbtechnıken Almanca Yazma Teknikleri (1. Baskı). Ankara: Hacettepe Taş Yayınları.
    Kocadoru, Y. (2011). Moderne Texte Un Übungen , 1. Baskı. Ankara: Detay Yayıncılık.
    Yardımcı Kitap İnce, V.M. (2013). Deutsch Im Tourismus, 2. Baskı. Ankara: Nobel Akademik Yayıncılık.
    Kayayerli, M. (2010). Kullanışlı Almanca Gramer Rehberi, 5. Baskı. Ankara: Nobel Akademik Yayıncılık.
    Dersin Amacı Öğrencilerin Avrupa Dil Portföyü B1 Genel Düzeyinde iletişim kurabilecek seviyede dil bilgisine sahip olması ve bu ikinci yabancı dili etkin bir şekilde kullanabilmesi amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Öğrencilerle yüz yüze eğitim şeklinde işlenecek bu dersin içeriğinde İsmin Halleri (Yalın Hali, i Hali ve e Hali, de Hali ve den Hali), Zamanlar (Şimdiki Zaman, Geçmiş Zaman, Geniş Zaman, Gelecek Zaman), Yön Kavramları, Birleşik Cümleler, Zamirler, Sıfatlar, Zamir ve Sıfat Uyum Kuralları konuları işlenecektir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster