ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Turizmde Girişimcilik TUR213 GÜZ 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Girişim ve girişimcilikle ilgili temel kavramları kavrar.
    2-Girişimcinin özelliklerini kavrar ve girişimcilik becerilerini artırma yolları hakkında bilgi sahibidir.
    3-Girişimcilik özelliklerinden hareketle kendi girişimcilik özelliklerini sorgular.
    4-Girişimciliğin geliştirilmesi için engelleri ve teşvikleri değerlendirerek önerilerde bulunur.
    Ön Koşul Bu dersin ön koşulu bulunmamaktadır.
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Hüseyin ÖZDEMİR
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Bölümün öğretim elemanları
    Kaynaklar Döm, S. (2015). Girişimcilik ve Küçük İşletme Yöneticiliği, 5. Baskı, Ankara: Detay Yayıncılık.
    Tutar, H. & Altınkaynak, F. (2014). Girişimcilik (Temel Girişimcilik ve İş Kurma Süreci), 2. Baskı, Ankara: Detay Yayıncılık.
    Bozkurt, Ö. Ç. (2011). Dünya`da ve Türkiye`de Girişimcilik Eğitimi: Başarılı Girişimciler ve Öğretim Üyelerinden Öneriler, 1. Baskı, Ankara: Detay Yayıncılık.
    Uluyol, O. (2010). Finansal Yönetim Boyutuyla Türkiye`de Girişimcilik, 1. Baskı, Ankara: Nobel Yayınları.
    Yardımcı Kitap Tikici, M. & Aksoy, A. (2009). Girişimcilik ve Küçük İşletmeler, 1. Baskı, Ankara: Nobel Yayınları.
    Uygun, R. K. (2016). Girişimcilik Teori ve Uygulamaları, 1. Baskı, Bursa: Ekin Kitabevi Yayınları.
    İmrek, P. (2016). Girişimcilik Hikayeleri, 1. Baskı, İstanbul: Abaküs Yayınları.
    Gerber, M. E. (2015). Girişimcilik Tutkusu, 1. Baskı, İstanbul: Aura Kitapları.
    Dersin Amacı Girişimcilik özelliklerinden hareketle kendi girişimcilik özelliklerini sorgulamak. Girişimcilikle ilgili güncel fırsatları görebilme yetkinliğine ulaşmak.
    Dersin İçeriği Öğrencilerle yüz yüze eğitim şeklinde işlenecek bu dersin içeriğinde Girişimcilik Kavramı, Tanımı ve Kapsamı, Girişimci Kavramı, Girişimcilik Türleri, İş Kurma Süreci (Kuruluş Süreci), İş Kurma Süreci (İşletme Çeşitleri ve Hukuki Yapı), İş Kurma Süreci (Kuruluş Yeri Seçimi), İş Kurma Süreci (Pazarlama ve Finansman), İşletmelerde Büyüme, İşletmelerde İflas ve Girişimcilikte Başarı ve Başarısızlık Nedenleri konuları işlenecektir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster