ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Turizmde Girişimcilik TUR213 GÜZ 2+0 S 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Girişimcinin özelliklerini ve girişimcilik becerilerini artırma yollarını açıklar.
    2-Girişimcilikte başarı ve başarısızlık nedenlerini açıklar.
    3-Girişimciliğin geliştirilmesi için engelleri ve teşvikleri değerlendirerek önerilerde bulunur.
    Ön Koşul Bu dersin ön koşulu bulunmamaktadır.
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin ÖZDEMİR
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Bölümün öğretim elemanları
    Kaynaklar K1. Tutar, H., Altınkaynak, F., & Terzi, (D). (2014). Girişimcilik (temel girişimcilik ve İş kurma süreci). (2. Baskı). Detay Yayıncılık, Ankara.
    Yardımcı Kitap YK1. Demir döğen, O. (ed.). (2014). Girişimcilik ve küçük işletmeler. Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları, Erzurum.
    Dersin Amacı Girişimcilik özelliklerinden hareketle kendi girişimcilik özelliklerini sorgulamak. Girişimcilikle ilgili güncel fırsatları görebilme yetkinliğine ulaşmak.
    Dersin İçeriği Öğrencilerle yüzyüze eğitim şeklinde işlenecek bu dersin içeriğinde Girişimcilik Kavramı, Tanımı ve Kapsamı, Girişimci Kavramı ve Temel Özellikleri, Girişimcilik Türleri, Girişimciliği Etkileyen Faktörler, Girişimci Olma Nedenleri, Girişimcilerin Sorumlulukları, İşletme Türleri ve Küçük ve Orta Büyüklükte İşletmeler (KOBİ), İş Kurma Süreci (Pazarlama), İş Kurma Süreci (Finansman), Küçük İşletmelere Destek Sağlayan Kuruluşlar, Küçük İşletmelerde Yönetim, Girişimcilikte Başarı Nedenleri, Girişimcilikte Başarısızlık Nedenleri konuları işlenecektir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster