Ön Koşul
|
Bu dersin ön koşulu yoktur.
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Öğr. Üyesi Gönül GÖKER
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
Bölümün öğretim elemanları.
|
Kaynaklar
|
K1. Sarıışık, M. & Özbay, G. (2016). Uluslararası Gastronomi Temel Özellikler - Örnek Menüler Ve Reçeteler, 3. Baskı, Ankara: Detay Yayıncılık.
K2. Yılmaz, H. (2016) Dünya Mutfakları I, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları, Eskişehir.
K3. Arıkan, A. D. (2019) Dünya Mutfakları II, Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları, Eskişehi
|
Yardımcı Kitap
|
YK1. Ainley, S. (2014). Dünya Mutfağı, 2. Baskı, İstanbul: Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları.
YK2. Freely, D. (2010). Türk Gezginler için Dünya Mutfağı, 1. Baskı, İstanbul: Çitlembik Yayınları.
YK3. Güney, S. K. (2014). Yemeğin Sırrı, 1. Baskı, Ankara: Detay Yayıncılık.
YK4. Gürbüz, B. (2006). Dünya Mutfağı, 1. Baskı, Ankara: Detay Yayıncılık.
YK5. Yılmaz, H. (2016). Bir İletişim Biçimi Olarak Gastronomi, 1. Baskı, Ankara: Detay Yayıncılık.
|
Dersin Amacı
|
Dünya mutfakları hakkında genel bilgilere sahip olunması. Dünya mutfakları arasındaki farklılıkları ve benzerlikleri analiz edebilecek yeterliğe ulaşmak.
|
Dersin İçeriği
|
Öğrencilerle onlline eğitim şeklinde işlenecek bu dersin içeriğinde Dünya Mutfakları, Fransız Mutfağı, Türk Mutfağı, Uzakdoğu ve Avustralya Mutfağı, Amerika Mutfağı, Güney Avrupa Mutfağı, Kuzey Avrupa Mutfağı, Orta Asya Mutfağı, Orta Doğu Mutfağı ve Afrika Mutfağı konuları işlenecektir.
|