ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    GENEL İŞLETME TUR103 GÜZ-BAHAR 3+0 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-İşletmecilikle ilgili temel kavramları ve işletmenin amaçlarını açıklar.
    2-İşletmeleri çeşitli kriterlere göre sınıflandırır.
    3-İşletmelerin kuruluş sürecini açıklar.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14228
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)4011515
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 6012525
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   110
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     3,67 ---- (4)
    Dersin AKTS Kredisi   4
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 İşletme ile İlgili Temel Kavramlar K1-BÖLÜM-1 K2-BÖLÜM-1
    2 İşletmelerin Amaçları ve Çevresi K1-BÖLÜM-2
    3 İşletmelerin Sınıflandırılması K1-BÖLÜM-3
    4 İşletmelerin Kuruluşu K1-BÖLÜM-4
    5 İşletmelerin Büyümesi K1-BÖLÜM-5
    6 İşletmelerin Uluslararasılaşması K1-BÖLÜM-6
    7 İşletme Kapasitesi ve Kapasite Türleri K1-BÖLÜM-7
    8 Yönetim K1-BÖLÜM-8
    9 Tedarik ve Üretim Fonksiyonu K1-BÖLÜM-9
    10 Pazarlama Fonksiyonu K1-BÖLÜM-10
    11 Muhasebe ve Finansman Fonksiyonu K1-BÖLÜM-11
    12 İnsan Kaynakları Yönetimi K1-BÖLÜM-12
    13 Araştırma, Geliştirme ve Yenilik Yapma K1-BÖLÜM-13
    14 İşletmelerde Halkla İlişkiler K1-BÖLÜM-14
    Ön Koşul Bu ders için ön koşul bulunmamaktadır.
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Yakup ÖZTÜRK
    Dersi Verenler

    1-)Doçent Dr. Yakup Öztürk

    Ders Yardımcıları Bölümün öğretim elemanları
    Kaynaklar K1. İşcan, Ö.F. (2012). İşletme ile İlgili Temel Kavramlar. Ö. F. İşcan (ed.), İşletme Bilimlerine Giriş (4-27 s.). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
    İşcan, Ö.F. (2012). İşletmelerin Amaçları ve Çevresi. Ö. F. İşcan (ed.), İşletme Bilimlerine Giriş (28-48 s.). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
    İşcan, Ö.F. (2012). İşletmelerin Sınıflandırılması. Ö. F. İşcan (ed.), İşletme Bilimlerine Giriş (49-67 s.). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
    İşcan, Ö.F. (2012). İşletmelerin Kuruluşu. Ö. F. İşcan (ed.), İşletme Bilimlerine Giriş (68-85 s.). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
    Tutar, H. (2012). İşletmelerin Büyümesi. Ö. F. İşcan (ed.), İşletme Bilimlerine Giriş (86-105 s.). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
    Tutar, H. (2012). İşletmelerin Uluslararasılaşması. Ö. F. İşcan (ed.), İşletme Bilimlerine Giriş (106-127 s.). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
    Tutar, H. (2012). İşletme Kapasitesi ve Kapasite Türleri. Ö. F. İşcan (ed.), İşletme Bilimlerine Giriş (128-148 s.). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
    İşcan, Ö.F. (2012). Yönetim. Ö. F. İşcan (ed.), İşletme Bilimlerine Giriş (149-173 s.). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
    İpekten, O.B. (2012). Tedarik ve Üretim Fonksiyonu. Ö. F. İşcan (ed.), İşletme Bilimlerine Giriş (174-192 s.). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
    Erciş, A. (2012). Pazarlama Fonksiyonu. Ö. F. İşcan (ed.), İşletme Bilimlerine Giriş (193-214 s.). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
    İpekten, O.B. (2012). Muhasebe ve Finansman Fonksiyonu. Ö. F. İşcan (ed.), İşletme Bilimlerine Giriş (215-233 s.). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
    Tutar, H. (2012). İnsan Kaynakları Yönetimi. Ö. F. İşcan (ed.), İşletme Bilimlerine Giriş (234-255 s.). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
    Tutar, H. (2012). Araştırma, Geliştirme ve Yenilik Yapma. Ö. F. İşcan (ed.), İşletme Bilimlerine Giriş (256-275 s.). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
    Tutar, H. (2012). İşletmelerde Halkla İlişkiler. Ö. F. İşcan (ed.), İşletme Bilimlerine Giriş (276-293 s.). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
    K2. Acar, N. (2017). Genel İşletme (1.baskı). Ş. Karaca, M. Özbakır Umut (ed.), İşletmecilikle İlgili Temel Kavramlar ve İşletmenin Amaçları (1-26 s). Detay Yayıncılık, Ankara.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu dersin amacı, öğrencilere genel işletmecilik bilgilerini öğretmektir.
    Dersin İçeriği Bu dersin içeriğinde işletme ile ilgili temel kavramlar, işletmelerin amaçları ve çevresi, işletmelerin sınıflandırılması, işletmelerin kuruluşu, işletmelerin büyümesi, işletmelerin uluslararasılaşması, işletme kapasitesi ve kapasite türleri, yönetim, tedarik ve üretim fonksiyonu, pazarlama fonksiyonu, muhasebe ve finansman fonksiyonu, insan kaynakları yönetimi, araştırma, geliştirme ve yenilik yapma, işletmelerde halkla ilişkiler konuları yer almaktadır.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Turizm ile ilgili kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular ile ilgili kapsamlı ve sistemli bilgi sahibi olur. -
    2 İşletme, iktisat ve hukuk alanındaki temel kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular hakkında bilgi sahibi olur. 5
    3 Turizm sektörünün yapısı, işleyişi ve ülke kalkınmasındaki önemi konusunda bilgi sahibi olur. -
    4 Turizm işletmeciliği alanında yönetim ve pazarlamaya yönelik stratejileri kavrar. 3
    5 Bir turizm (konaklama, yiyecek-içecek, seyahat, rekreasyon) işletmesini etkin bir şekilde yönetebilmek için gerekli olan uygulamalı ve teorik bilgiye sahip olur. 2
    6 Alternatif turizm türleri hakkında kapsamlı ve sistemli bilgi sahibi olur. -
    7 Temel bilgisayar kullanımı bilgisi ile birlikte turizm işletmelerinde kullanılan iletişim teknolojilerini ve otomasyon sistemlerini etkin bir şekilde kullanır. -
    8 Temel hukuk bilgisi ile birlikte turizm alanı ile ilgili hukuki düzenlemeleri ve mesleki standartları bilir ve uygular. -
    9 Turizm işletmelerindeki muhasebe sistemleri ve belge düzenlerini iş hayatında kullanabilme becerisine sahip olur. -
    10 Turizm işletmelerinde (konaklama, yiyecek-içecek, seyahat, rekreasyon) maliyet analiz yapabilecek seviyede bilgi sahibi olur. -
    11 Dünya ve Türkiye turizm coğrafyası bilgisi ile Türkiye`de yaşamış olan uygarlıkların kültür, tarih, din ve sanatlarını karşılaştırır. -
    12 Turizm işletmeciliği alanında geçerli en az bir yabancı dili sağlıklı iletişim kurabilecek düzeyde ve en az Avrupa Dil Portföyü B1 düzeyinde bilir. -
    13 Kendi kendine öğrenme ve yaşam boyu öğrenme bilinci ile bireysel ve ekip çalışmasına uygun davranışlara sahip olur. 2
    14 Turizm sektörüne özgü araştırma yöntemlerini tanımlayarak, bilgi ve verileri analiz eder, yorumlar ve değerlendirir. -
    15 Alanıyla ilgili bilgi ve düşüncesini yazılı ve sözlü olarak başkalarıyla paylaşabilme yeterliliğine sahip olur. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster