Kaynaklar
|
K1.
İşcan, Ö.F. (2012). İşletme ile İlgili Temel Kavramlar. Ö. F. İşcan (ed.), İşletme Bilimlerine Giriş (4-27 s.). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
İşcan, Ö.F. (2012). İşletmelerin Amaçları ve Çevresi. Ö. F. İşcan (ed.), İşletme Bilimlerine Giriş (28-48 s.). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
İşcan, Ö.F. (2012). İşletmelerin Sınıflandırılması. Ö. F. İşcan (ed.), İşletme Bilimlerine Giriş (49-67 s.). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
İşcan, Ö.F. (2012). İşletmelerin Kuruluşu. Ö. F. İşcan (ed.), İşletme Bilimlerine Giriş (68-85 s.). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
Tutar, H. (2012). İşletmelerin Büyümesi. Ö. F. İşcan (ed.), İşletme Bilimlerine Giriş (86-105 s.). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
Tutar, H. (2012). İşletmelerin Uluslararasılaşması. Ö. F. İşcan (ed.), İşletme Bilimlerine Giriş (106-127 s.). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
Tutar, H. (2012). İşletme Kapasitesi ve Kapasite Türleri. Ö. F. İşcan (ed.), İşletme Bilimlerine Giriş (128-148 s.). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
İşcan, Ö.F. (2012). Yönetim. Ö. F. İşcan (ed.), İşletme Bilimlerine Giriş (149-173 s.). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
İpekten, O.B. (2012). Tedarik ve Üretim Fonksiyonu. Ö. F. İşcan (ed.), İşletme Bilimlerine Giriş (174-192 s.). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
Erciş, A. (2012). Pazarlama Fonksiyonu. Ö. F. İşcan (ed.), İşletme Bilimlerine Giriş (193-214 s.). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
İpekten, O.B. (2012). Muhasebe ve Finansman Fonksiyonu. Ö. F. İşcan (ed.), İşletme Bilimlerine Giriş (215-233 s.). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
Tutar, H. (2012). İnsan Kaynakları Yönetimi. Ö. F. İşcan (ed.), İşletme Bilimlerine Giriş (234-255 s.). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
Tutar, H. (2012). Araştırma, Geliştirme ve Yenilik Yapma. Ö. F. İşcan (ed.), İşletme Bilimlerine Giriş (256-275 s.). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
Tutar, H. (2012). İşletmelerde Halkla İlişkiler. Ö. F. İşcan (ed.), İşletme Bilimlerine Giriş (276-293 s.). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
K2. Acar, N. (2017). Genel İşletme (1.baskı). Ş. Karaca, M. Özbakır Umut (ed.), İşletmecilikle İlgili Temel Kavramlar ve İşletmenin Amaçları (1-26 s). Detay Yayıncılık, Ankara.
|
Dersin İçeriği
|
Bu dersin içeriğinde işletme ile ilgili temel kavramlar, işletmelerin amaçları ve çevresi, işletmelerin sınıflandırılması, işletmelerin kuruluşu, işletmelerin büyümesi, işletmelerin uluslararasılaşması, işletme kapasitesi ve kapasite türleri, yönetim, tedarik ve üretim fonksiyonu, pazarlama fonksiyonu, muhasebe ve finansman fonksiyonu, insan kaynakları yönetimi, araştırma, geliştirme ve yenilik yapma, işletmelerde halkla ilişkiler konuları yer almaktadır.
|