ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    GENEL İŞLETME TUR103 GÜZ-BAHAR 3+0 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-İşletme türleri ile işletmelerin önemini açıklar
    2-İşletmelerin araştırma geliştirme ve inovasyon faaliyetlerini karşılaştırır
    3-İşletmelerin işlevlerini açıklar
    4-İşletmeleri kurumsal sosyal sorumluluk kriterlerine göre karşılaştırır
    Ön Koşul Bu ders için ön koşul bulunmamaktadır.
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Gönül GÖKER
    Dersi Verenler

1-)Doktor Öğretim Üyesi Gönül Göker

Ders Yardımcıları Bölümün öğretim elemanları
    Kaynaklar Babacan, M. (2015). İlkeler ve İşlevlerle İşletme, 3. Baskı. Ankara: Detay Yayıncılık.
    Yardımcı Kitap Bahar, E. (2017). İşletme, 1. Baskı. Ankara: Detay Yayıncılık.
    Karaca, Ş. ve Özbakır Umut, M. (2017), Genel İşletme, 1. Baskı. Ankara: Detay Yayıncılık.
    Öztürk, S.A. (2014). Genel İşletme İlkeler ve İşlevler, 1. Baskı. Ankara: Detay Yayıncılık.
    Şimşek, M.Ş. ve Çelik, A. (2017). Genel İşletme, 12. Baskı. Konya: Eğitim Yayınevi.
    Dersin Amacı Öğrencilerin genel işletmecilik bilgilerini geliştirmek ve işletmeciliğe yönelik güncel gelişmeleri yorumlayabilmeleri amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Öğrencilerle yüz yüze eğitim şeklinde işlenecek dersin içeriğinde Temel İşletmecilik Kavramları, İşletmelerin Önemi, Amaçları ve Çevresel Unsurları , İşletme Türleri , İşletmelerin Kuruluşu, İşletmelerin İşlevleri, İnsan Kaynakları Yönetimi ve Kurumsal İletişim, Araştırma Geliştirme ve İnovasyon ile Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve İş - Meslek Ahlakı konuları yer almaktadır.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster