ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    GENEL İŞLETME TUR103 GÜZ-BAHAR 3+0 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-İşletmecilikle ilgili temel kavramları ve işletmenin amaçlarını açıklar.
    2-İşletmeleri çeşitli kriterlere göre sınıflandırır.
    3-İşletmelerin kuruluş sürecini açıklar.
    Ön Koşul Bu ders için ön koşul bulunmamaktadır.
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Yakup ÖZTÜRK
    Dersi Verenler

1-)Doçent Dr. Yakup Öztürk

Ders Yardımcıları Bölümün öğretim elemanları
    Kaynaklar K1. Ürper, Y., Ağlargöz, O., Tokgöz, N., Paşaoğlu, D., Ulukan, C., Hall, E., Tonus, Z., Önce, S. (2018). Genel İşletme. Erdoğan, Z., Hepkul., A. (Editör). Eskişehir: T.C. Anadolu Üniversitesi.
    Yardımcı Kitap K2. Saruhan, C., Öztürk, S.A., Kağnıcıoğlu, H., Başar, M., Ekergil, V., Uztuğ, F., Suvacı, E., Çınar, A. (2019). İşletme Fonksiyonları. Ürper,Y., Besler., S. (Editör). Eskişehir: T.C. Anadolu Üniversitesi. K3. Erdoğan, B.Z., Önder, G., Sayın, H.C., Tiltay, M.A., Kurulgan, M., Sayılır, Ö., Suvacı, B., Besler, S. (2019). İşletme İlkeleri. Erdoğan, B.Z., Baş Paşaoğlu., D. (Editör). Eskişehir: T.C. Anadolu Üniversitesi.
    Dersin Amacı Bu dersin amacı, öğrencilere genel işletmecilik bilgilerini öğretmektir.
    Dersin İçeriği Dersin içeriğinde İşletmecilikle İlgili Temel Kavramlar ve İşletmenin Amaçları, İşletmenin Çevresi, İşletmelerin Sınıflandırılması, İşletmelerin Kuruluş Çalışmaları, Yönetim, Üretim, Pazarlama, Muhasebe, Finansman, İnsan Kaynakları Yönetimi, Halkla İlişkiler, Ar-Ge ve İnovasyon ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Etik konuları yer almaktadır.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster