ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    SEYAHAT ACENTACILIĞI VE TUR OPERATÖRLÜĞÜ TUR305 GÜZ-BAHAR 3+0 Z 5
    Öğrenme Çıktıları
    1-Seyahat Acentaları ve Tur Operatörleri organizasyonu ve örgüt yapısını açıklar
    2-Seyahat acentalarının sınıflarını karşılaştırır
    3-Tur operatörlerinin turizm işletmeleri ile ilişkisini açıklar
    4-Seyahat acentaları personelinin görev ve sorumlulukları arasındaki ayrımı yapar
    Ön Koşul Bu dersin ön koşulu yoktur
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Gönül GÖKER
    Dersi Verenler

1-)Doçent Dr. Ayhan Dağdeviren

Ders Yardımcıları Bölümün öğretim elemanları
    Kaynaklar Demir, M. (2017). Seyahat Acentacılığı ve Tur Operatörlüğü, İlkeler ve Yönetim,2. Baskı. Ankara: Detay Yayıncılık.
    Yardımcı Kitap Çolakoğlu, O.E., Epik, F. ve Efendi, E. (2017). Tur Yönetimi ve Turist Rehberliği, 5. Baskı. Ankara: Detay Yayıncılık.
    Mısırlı, İ. (2015). Seyahat Acentaları ve Tur Operatörlüğü, 5. Baskı. Ankara: Detay Yayıncılık
    . Çolakoğlu, O.E. ve Çolakoğlu, Ü. (2006). Seyahat Acentaları Yönetimi, 1. Baskı. Ankara: Detay Yayıncılık.
    Dersin Amacı Seyahat acentaları ve tur operatörlerinin örgüt yapısını ve işleyişini öğrenerek paket turlara ilişkin her türlü düzenleme ve planlamayı yapabilme becerisinin kazandırılması amaçlanmıştır
    Dersin İçeriği Öğrencilerle yüz yüze eğitim şeklinde işlenecek bu dersin içeriğinde Turizm ve Seyahat, Seyahat İşletmelerinin Gelişmesini Etkileyen Faktörler, Turizmde Seyahat İşletmelerinin Rolü, Seyahat İle İlgili Mesleki Örgütler, Seyahat Acentacılığı, Tur Operatörlüğü, Paket Tur Tasarımı ve Yönetimi, Paket Tur Planlaması Uygulamaları konuları işlenecektir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster