ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Staj TUR416 BAHAR 0+0 Z 8
    Öğrenme Çıktıları
    1-Stajın meslek seçimine etkisini açıklar.
    2-Mesleği ile ilgili uygulamaları analiz eder.
    3-Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis teknikleri ile ilgili uygulamalar yapar.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

(100)

SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)1400
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)000
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)0000
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 0000
    Diğer 1001240240
    Toplam İş Yükü(Saat)   240
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     8 ---- (8)
    Dersin AKTS Kredisi   8
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması -1 K1 - BÖLÜM - 1-4
    2 Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması - 2 K1 - BÖLÜM - 1-4
    3 Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması- 3 K1 - BÖLÜM - 1-4
    4 Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması - 4 K1 - BÖLÜM - 1-4
    5 Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması - 5 K1 - BÖLÜM - 1-4
    6 Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması - 6 K1 - BÖLÜM - 1-4
    7 Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması - 7 K1 - BÖLÜM - 1-4
    8 Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması - 8 K1 - BÖLÜM - 1-4
    9 Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması - 9 K1 - BÖLÜM - 1-4
    10 Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması - 10 K1 - BÖLÜM - 1-4
    11 Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması - 11 K1 - BÖLÜM - 1-4
    12 Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması - 12 K1 - BÖLÜM - 1-4
    13 Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması - 13 K1 - BÖLÜM - 1-4
    14 Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis teknikleri ile ilgili haftalık raporlardan hareketle staj dosyasının tamamlanması K1 - BÖLÜM - 1-4
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr Üyesi Hüseyin ÖZDEMİR
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Bölümün öğretim elemanları
    Kaynaklar K1. Erdoğan, G. (2020). İş Ve Sosyal Güvenlik Hukuku (12. Baskı). Ankara: Detay Yayıncılık.
    Yardımcı Kitap YK1.Alper, Y., ve Kılkış, İ. (2018). İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku (3. Baskı). Bursa: Dora Basım Yayın. YK2. Ören, K. (2017). Bireysel ve Toplu İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku (3. Baskı). Adana: Nobel Yayınları.
    Dersin Amacı Öğrencilerin sektör tecrübesi kazanarak, kendilerini mesleki açıdan değerlendirmesi amaçlanmıştır.
    Dersin İçeriği Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Turizm ile ilgili kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular ile ilgili kapsamlı ve sistemli bilgi sahibi olur. 5
    2 İşletme, iktisat ve hukuk alanındaki temel kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular hakkında bilgi sahibi olur. -
    3 Turizm sektörünün yapısı, işleyişi ve ülke kalkınmasındaki önemi konusunda bilgi sahibi olur. 5
    4 Turizm işletmeciliği alanında yönetim ve pazarlamaya yönelik stratejileri kavrar. 4
    5 Bir turizm (konaklama, yiyecek-içecek, seyahat, rekreasyon) işletmesini etkin bir şekilde yönetebilmek için gerekli olan uygulamalı ve teorik bilgiye sahip olur. 5
    6 Alternatif turizm türleri hakkında kapsamlı ve sistemli bilgi sahibi olur. 3
    7 Temel bilgisayar kullanımı bilgisi ile birlikte turizm işletmelerinde kullanılan iletişim teknolojilerini ve otomasyon sistemlerini etkin bir şekilde kullanır. 4
    8 Temel hukuk bilgisi ile birlikte turizm alanı ile ilgili hukuki düzenlemeleri ve mesleki standartları bilir ve uygular. 3
    9 Turizm işletmelerindeki muhasebe sistemleri ve belge düzenlerini iş hayatında kullanabilme becerisine sahip olur. -
    10 Turizm işletmelerinde (konaklama, yiyecek-içecek, seyahat, rekreasyon) maliyet analiz yapabilecek seviyede bilgi sahibi olur. 3
    11 Dünya ve Türkiye turizm coğrafyası bilgisi ile Türkiye`de yaşamış olan uygarlıkların kültür, tarih, din ve sanatlarını karşılaştırır. -
    12 Turizm işletmeciliği alanında geçerli en az bir yabancı dili sağlıklı iletişim kurabilecek düzeyde ve en az Avrupa Dil Portföyü B1 düzeyinde bilir. -
    13 Kendi kendine öğrenme ve yaşam boyu öğrenme bilinci ile bireysel ve ekip çalışmasına uygun davranışlara sahip olur. 3
    14 Turizm sektörüne özgü araştırma yöntemlerini tanımlayarak, bilgi ve verileri analiz eder, yorumlar ve değerlendirir. 5
    15 Alanıyla ilgili bilgi ve düşüncesini yazılı ve sözlü olarak başkalarıyla paylaşabilme yeterliliğine sahip olur. 4
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster