Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması -1
|
K1 - BÖLÜM - 1-4
|
2
|
Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması - 2
|
K1 - BÖLÜM - 1-4
|
3
|
Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması- 3
|
K1 - BÖLÜM - 1-4
|
4
|
Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması - 4
|
K1 - BÖLÜM - 1-4
|
5
|
Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması - 5
|
K1 - BÖLÜM - 1-4
|
6
|
Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması - 6
|
K1 - BÖLÜM - 1-4
|
7
|
Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması - 7
|
K1 - BÖLÜM - 1-4
|
8
|
Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması - 8
|
K1 - BÖLÜM - 1-4
|
9
|
Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması - 9
|
K1 - BÖLÜM - 1-4
|
10
|
Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması - 10
|
K1 - BÖLÜM - 1-4
|
11
|
Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması - 11
|
K1 - BÖLÜM - 1-4
|
12
|
Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması - 12
|
K1 - BÖLÜM - 1-4
|
13
|
Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması - 13
|
K1 - BÖLÜM - 1-4
|
14
|
Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis teknikleri ile ilgili haftalık raporlardan hareketle staj dosyasının tamamlanması
|
K1 - BÖLÜM - 1-4
|
Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Doç. Dr. Hüseyin ÖZDEMİR
|
Dersi Verenler
|
1-)Doçent Dr. Hüseyin Özdemir
|
Ders Yardımcıları
|
Bölümün öğretim elemanları
|
Kaynaklar
|
K1. Erdoğan, G. (2020). İş Ve Sosyal Güvenlik Hukuku (12. Baskı). Detay Yayıncılık, Ankara.
|
Yardımcı Kitap
|
YK1.Alper, Y., ve Kılkış, İ. (2018). İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku (3. Baskı). Dora Basım Yayın, Bursa.
YK2. Ören, K. (2017). Bireysel ve Toplu İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku (3. Baskı). Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara.
|
Dersin Amacı
|
Öğrencilerin sektör tecrübesi kazanarak, kendilerini mesleki açıdan değerlendirmesi amaçlanmıştır.
|
Dersin İçeriği
|
Rezervasyon, kayıt, üretim ve servis tekniklerinin gözlemlenmesi, incelenmesi ve uygulanması.
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Turizm ile ilgili kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular ile ilgili kapsamlı ve sistemli bilgi sahibi olur.
|
4
|
2
|
İşletme, iktisat ve hukuk alanındaki temel kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular hakkında bilgi sahibi olur.
|
-
|
3
|
Turizm sektörünün yapısı, işleyişi ve ülke kalkınmasındaki önemi konusunda bilgi sahibi olur.
|
-
|
4
|
Turizm işletmeciliği alanında yönetim ve pazarlamaya yönelik stratejileri kavrar.
|
-
|
5
|
Bir turizm (konaklama, yiyecek-içecek, seyahat, rekreasyon) işletmesini etkin bir şekilde yönetebilmek için gerekli olan uygulamalı ve teorik bilgiye sahip olur.
|
3
|
6
|
Alternatif turizm türleri hakkında kapsamlı ve sistemli bilgi sahibi olur.
|
-
|
7
|
Temel bilgisayar kullanımı bilgisi ile birlikte turizm işletmelerinde kullanılan iletişim teknolojilerini ve otomasyon sistemlerini etkin bir şekilde kullanır.
|
-
|
8
|
Temel hukuk bilgisi ile birlikte turizm alanı ile ilgili hukuki düzenlemeleri ve mesleki standartları bilir ve uygular.
|
-
|
9
|
Turizm işletmelerindeki muhasebe sistemleri ve belge düzenlerini iş hayatında kullanabilme becerisine sahip olur.
|
-
|
10
|
Turizm işletmelerinde (konaklama, yiyecek-içecek, seyahat, rekreasyon) maliyet analiz yapabilecek seviyede bilgi sahibi olur.
|
-
|
11
|
Dünya ve Türkiye turizm coğrafyası bilgisi ile Türkiye`de yaşamış olan uygarlıkların kültür, tarih, din ve sanatlarını karşılaştırır.
|
-
|
12
|
Turizm işletmeciliği alanında geçerli en az bir yabancı dili sağlıklı iletişim kurabilecek düzeyde ve en az Avrupa Dil Portföyü B1 düzeyinde bilir.
|
-
|
13
|
Kendi kendine öğrenme ve yaşam boyu öğrenme bilinci ile bireysel ve ekip çalışmasına uygun davranışlara sahip olur.
|
3
|
14
|
Turizm sektörüne özgü araştırma yöntemlerini tanımlayarak, bilgi ve verileri analiz eder, yorumlar ve değerlendirir.
|
-
|
15
|
Alanıyla ilgili bilgi ve düşüncesini yazılı ve sözlü olarak başkalarıyla paylaşabilme yeterliliğine sahip olur.
|
4
|