Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Turist çeşitleri ve davranış biçimleri, milliyetlerine göre davranış biçimleri
|
|
2
|
Turun gerçekleşmesinde görev alan elemanlar
|
|
3
|
Turun gerçekleşmesinde profesyonel turist rehberinin işlevi
|
|
4
|
Profesyonel turist rehberlerinin yerine getirmesi gereken işlevler
|
|
5
|
Bir rehberin ilgi alanına giren disiplinler
|
|
6
|
Verdikleri hizmetin kapsadığı alana göre rehberler,
|
|
7
|
Rehber çeşitleri
|
|
8
|
Turist rehberliğinde Uzmanlaşma, Uzmanlaşma eğitim programları,
|
|
9
|
Rehberlik mesleğinin özellikleri
|
|
10
|
Rehberlerin turizm sektöründe çalışma koşulları
|
|
11
|
Turların gerçekleşmesi, yönetimi ve tamamlanması
|
|
12
|
Beden dili ve turist rehberliğinde kullanımı
|
|
13
|
Turist Rehberliği ve Liderlik
|
|
14
|
Türkiye`de en yaygın olarak uygulanan turlara örnekler
|
|
Ön Koşul
|
Bu dersin ön koşulu yoktur.
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Arş. Gör. Remziye Ekici
|
Dersi Verenler
|
1-)10634 10634 10634
|
Ders Yardımcıları
|
Bölümün Öğretim Elemanları
|
Kaynaklar
|
Çolakoğlu, O.E., Efendi, E. ve Epik, F. (2017). Tur Yönetimi Ve Turist Rehberliği, 5. Baskı. Ankara: Detay Yayıncılık.
|
Yardımcı Kitap
|
Akoğlan Kozak, M. (2017). Rekreasyonel Liderlik Ve Turist Rehberliği Kavram ve Kurumlar Üzerinden Bir Analiz, 1. Baskı. Ankara: Detay Yayıncılık.
|
Dersin Amacı
|
Turizm rehberlerinin görev ve sorumlulukları kavrayarak uluslararası mesleki etik ilkeler ışığında rehberlik görevi ile ilgili gerekleri etkin bir şekilde kullanabilme becerilerinin kazandırılması amaçlanmıştır.
|
Dersin İçeriği
|
Öğrencilerle yüz yüze eğitim şeklinde işlenecek bu dersin içeriğinde; Turist çeşitleri ve davranış biçimleri, milliyetlerine göre davranış biçimleri, Turun gerçekleşmesinde görev alan elemanlar, Turun gerçekleşmesinde profesyonel turist rehberinin işlevi, Profesyonel turist rehberlerinin yerine getirmesi gereken işlevler, Bir rehberin ilgi alanına giren disiplinler, Verdikleri hizmetin kapsadığı alana göre rehberler, Rehber çeşitleri, Turist rehberliğinde Uzmanlaşma, Uzmanlaşma eğitim programları, Rehberlik mesleğinin özellikleri, Rehberlerin turizm sektöründe çalışma koşulları, Turların gerçekleşmesi, yönetimi ve tamamlanması, Beden dili ve turist rehberliğinde kullanım, Turist rehberliği ve liderlik, Türkiye?de en yaygın olarak uygulanan turlara örnekler konuları işlenecektir.
|