Kaynaklar
|
K1. Çeşmeci, N. (2018). Tur çeşitleri ve turist rehberliği (1. Baskı). Eser, S., Şahin, S., & Çakıcı, C. (Eds.). Turist rehberliği. Detay Yayıncılık, Ankara.
K2. Demir, M., Çolakoğlu, O., & Çoşkun, O. İ., Yüksek, G. (2016). Tur planlaması ve yönetimi. O. Emir (ed.), Tur Yönetimi Kavramı ve Önemi (3-21 s). Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir.
WS1. İletişim psikolojisi, beden dili ve kullanımı ders notları. (2021). https://avys.omu.edu.tr/storage/app/public/aysu.gul/63209/ileti%C5%9Fim%20psikolojisi%207-8%20%20beden%20dili.pdf Erişim 14 Şubat 2021.
WS2. Turizm çeşitleri (2021). https://www.ktb.gov.tr/TR-96269/turizm-cesitleri.html Erişim: 14 Şubat 2021.
M1. Kunt, S. (2021). Covid-19 Pandemisinin Turizme Etkisi Konusunda Yapılan Çalışmaların Carrot² Analizi ile Değerlendirilmesi. Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, 5(1), 30-47.
M2. Örnek, N., & Avcı, N. (2019). Turist rehberlerinin duygusal zeka ile rehberlik stilleri ilişkisi. Journal of Yaşar University, 14(56), 536-548.
M3. Dursun, M. T., & Cankül, D. (2020). Turist rehberlerinin kullandığı bilgi kaynaklarının belirlenmesi (Identifying of. journal of tourism and gastronomy studies, 8(4), 2603-2620.
M4. Çınar, B., & Toksöz, D. (2020). Turist rehberliğinde hikayeleştirme ve mekanların tüketimi. Turist Rehberliği Dergisi (TURED), 3(1), 1-17.
M5. Temizkan, R., & Hilmi, A. R. (2017). Turist rehberlerine yönelik e-şikâyetlerin analizi. Akademik Bakış Uluslararası Hakemli Sosyal Bilimler Dergisi, (64), 273-285.
M6. Gürsoy, H., & Karaman, S. (2019). Profesyonel turist rehberlerinin kişisel gelişimi ve mesleki donanımı üzerine bir araştırma. Turist Rehberliği Dergisi (TURED), 2(2), 88-103.
M7. Büyükkuru, M., & Aslan, Z. (2015). Turist rehberlerinin iletişim becerilerinin turistlerin tur deneyimi üzerine etkisi: Nevşehir ilinde bir araştırma. Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 13(34).
T1. Çorman, G. (2018). Turist rehberliğinde foodie özelliğinin önemi (Yüksek Lisans Tezi), Balıkesir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Balıkesir.
|
Dersin İçeriği
|
Bu ders kapsamında; turist rehberliği, turist rehberlerinin duygusal zeka ile rehberlik stilleri ilişkisi, turist rehberlerinin kullandığı bilgi kaynakları, turist rehberliğinde hikayeleştirme ve mekanların tüketimi, turist rehberlerine yönelik e-şikayetlerin analizi, beden dili ve kullanımı, tur yönetimi, özellikleri, çeşitleri, turlarda görev alan elemanlar, Türkiye`de en yaygın olarak uygulanan turlara örnekler, turist rehberlerinin kişisel gelişimi ve mesleki donanımı ve turist rehberliğinde foodie özelliğinin önemi konuları işlenecektir.
|