Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Türkiye`nin Dünya Turizmindeki Yeri
|
|
2
|
Turistik Mahal Kavramı ve Önemi
|
|
3
|
Marmara Bölgesinde Yer Alan İllerin Turistik Arzı
|
|
4
|
Marmara Bölgesinde Yer Alan İllerin Turistik Arzı
|
|
5
|
Ege Bölgesinde Yer Alan İllerin Turistik Arzı
|
|
6
|
Ege Bölgesinde Yer Alan İllerin Turistik Arzı
|
|
7
|
Akdeniz Bölgesinde Yer Alan İllerin Turistik Arzı
|
|
8
|
Akdeniz Bölgesinde Yer Alan İllerin Turistik Arzı
|
|
9
|
Karadeniz Bölgesinde Yer Alan İllerin Turistik Arzı
|
|
10
|
İç Anadolu Bölgesinde Yer Alan İllerin Turistik Arzı
|
|
11
|
İç Anadolu Bölgesinde Yer Alan İllerin Turistik Arzı
|
|
12
|
Güney Doğu Anadolu Bölgesinde Yer Alan İllerin Turistik Arzı
|
|
13
|
Doğu Anadolu Bölgesinde Yer Alan İllerin Turistik Arzı
|
|
14
|
Genel Değerlendirme
|
|
Ön Koşul
|
Bu dersin ön koşulu yoktur.
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Öğr. Üyesi Yakup ÖZTÜRK
|
Dersi Verenler
|
1-)Doktor Öğretim Üyesi Gönül Göker
|
Ders Yardımcıları
|
Bölümün Öğretim Elemanları
|
Kaynaklar
|
Aktaş, G. (2007). Türkiye Turizm Coğrafyası, 1. Baskı. Ankara: Detay Yayıncılık.
|
Yardımcı Kitap
|
Şenol, F. (2016). Türkiye Turizm Coğrafyası ve Dünya Kültürel Mirası, 5. Baskı. Ankara: Detay Yayıncılık.
Gürdal, M. (2014). Türkiye Turizm Coğrafyası (Profesyonel Turist Rehberi ve Gezi Kılavuzu, 1. Baskı. Ankara: Nobel Akademik Yayıncılık.
Doğanay, H. ve Zaman, S. (2013). Türkiye Turizm Coğrafyası, 4. Baskı. Ankara: Pegem Akademi.
Güngördü, E. (2007). Türkiye`nin Turizm Coğrafyası, 1. Baskı. Ankara: Asil Yayın Dağıtım.
|
Dersin Amacı
|
Bu ders kapsamında Türkiye`nin doğal, tarihi, kültürel zenginlikliklerinin öğrencilere tanıtılması ve öğrencilerin bu değerlerin turizmin sürdürebilirliği açısından önemini kavramaları amaçlanmaktadır.
|
Dersin İçeriği
|
Bu dersin içeriği, öğrenciler yüz yüze eğitim olarak ele alınacak; Türkiye`nin Dünya Turizminde Yer Alan Turist Mahal Kavramı ve Marmara Bölgesi Turizmin Önemi İlde Yer Alan, Turistlerin Ege Bölgesi Bölgelerinde Turizm Takibinde Yerleşim Bölgeleri İlleri İlçesinde Turizm, Karadeniz Turizmi Yerleşim Yerleri İç Anadolu Bölgesi Bölgeleri Kent Bölgeleri Yerleşim Alanı İl Özel İdareleri Turizmi, Güneydoğu Bölgesi`nde İllerin Turistik Yerleşimleri, Doğu Anadolu Bölgesi`nde İllerin Turistik Yerleşimleri İşlenecektir.
|