Ön Koşul
|
Bu dersin ön koşulu yoktur.
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Doktor Öğretim Üyesi Sinem KUNT
|
Dersi Verenler
|
1-)10634 10634 10634
|
Ders Yardımcıları
|
Bölümün Öğretim Elemanları
|
Kaynaklar
|
K1. Topsakal, İ. (2010). Dinler Tarihi, İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Ders Notları, İstanbul.
K2. Küçük, A., Tümer, G., & Küçük, M. A. (2014). Dinler Tarihi. (4. Baskı). Berikan Yayınevi, Ankara.
K3.Özkan, A. .F., Aras, A., Kurt, A. O., Arık, D., Ünal, M., Eroğlu, A. H., Arslan, H., Yeşilyurt, M., & Günay, N. (2021). Yaşayan dünya dinleri. A. R. Özkan, & K. Polat (ed.), Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Yayını, Erzurum.
|
Yardımcı Kitap
|
YK1. Küçük, M. A. (2013). İnanç turizmi açısından Türkiye`de dini mekanlar (Yahudilik-Hıristiyanlık Örneği). (1.Baskı). Berikan Yayınevi, Ankara.
YK2. Eliade, M., & Arslan, L. (2003). Dinler tarihine giriş (1. Baskı) Kabalcı Yayınevi, İstanbul.
YK3. Erbaş, A., Gündüz, Ş., Harman, Ö.F., Aydın, F., & Taşpınar, İ. (2019). Yaşayan dünya dinleri. A. Erbaş (ed.), Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Yayını, Eskişehir.
|
Dersin Amacı
|
Yaşayan dünya dinleri ve çağdaş dini hareketler hakkında tanıtıcı bilgi vermek amaçlanmıştır.
|
Dersin İçeriği
|
Eski Avrupa, İskandinavya, Eski Amerika dinleri dahil Hindistan`da, Çin ve Japonya`da yaşayan dinler ile İslam ve Çağdaş dini hareketler bu dersin içeriğini oluşturmaktadır.
|