ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Sanat Tarihi II REH304 BAHAR 3+0 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Sanat Tarihi terimlerini açıklar.
    2-Cami, kilise ve müze mimari birimlerini açıklar.
    3-Türk hamam mimarisinin yapısal özelliklerini açıklar.
    4-İran-Hint Sanatı ile Çin ve Japon Sanatını ayırt eder.
    Ön Koşul Bu dersin ön koşulu yoktur
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Ekrem Zahid BOYRAZ
    Dersi Verenler

    1-)Doçent Dr. Ekrem Zahid Boyraz

    Ders Yardımcıları Bölümün öğretim elemanları
    Kaynaklar K1. Gökalp, Z.D., Demir, H., Parla, C., Alp, A.O., Yılmaz, A., Altınsapan, M.E., Gerengi, A., Çöl, N., Alp, S., Ertuğrul, Z., & Küçükhasköylü, N. (2019). Sanat Tarihi. (C.Parla ed.) (1.Baskı). Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskişehir.
    M1. Çelik, E., & Aydemir, A. İ, (2018). Türk Hamam Mimarisinin Yapısal ve Mekansal Özellikleri, Kent Akademisi, 11(33), 274-281.
    M2. Sağlıyan-Sönmez, Ö., & Çetin, S . (2020). Farklı Dönemlerde Mimaride Kullanılan Cam Binalar ve Yapısal Özellikleri . İnönü Üniversitesi Sanat ve Tasarım Dergisi , 10 (21) , 45-60.
    M3. Acar, Y. (2020). Ayasofya-i Kebir Cami-i`nin İbadete Açılmasının Dünya Basınında Yansımaları ve Turizm Faaliyetlerine Etkisi. Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 8(4), 3396-3407.
    WS1. İslam Sanatlarına Giriş ve Terminoloji, Atatürk Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi, Erzurum.
    WS2. Yaşayan Kültür Birimleri: Müzeler, https://www.ekoyapidergisi.org/6467-yasayan-kultur-birimleri-muzeler.html, Erişim: 14 Şubat 2021.
    Yardımcı Kitap YK1. Yıldız, Ş.Ö., & Shahbazzadeh, E. F. (2020). Anadolu Selçuklu Dönemi Mimari Süslemelerinin Çözümlenmesine Yönelik Yeni Bir Yaklaşım. Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, (52), 299-335.
    Dersin Amacı Sanat Tarihi Terminolojisini detaylı bir şekilde öğretmek bunun yanı sıra cami, kilise ve müze mimari birimlerini örneklerle açıklamaktır. İran-Hint ve Çin-Japon Sanatları hakkında tanıtıcı bilgi vermektir.
    Dersin İçeriği Bu dersin içeriğinde Sanat Tarihi Terminolojisi, Çin ve Japon Sanatı, İran ve Hint Sanatı, Türk Hamam Mimarisinin Yapısal Özellikleri, Cami Mimarisinin Yapısal Özellikleri, Ayasofya-i Kebir Cami-i`nin İbadete Açılmasının Dünya Basınında Yansımaları ve Turizm Faaliyetlerine Etkisi, Yaşayan Kültür Birimleri: Müzeler ve Örnek sorular konuları yer almaktadır.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster