ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Sosyal Davranış ve Protokol Kuralları REH306 BAHAR 3+0 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Görgü ve protokol kavramlarını açıklar.
    2-Ülkemizde protokole ilişkin yasal düzenlemeleri açıklar
    3-Temel görgü ve protokol kurallarını uygular.
    4-Toplantılarda uyulması gereken görgü ve protokol kurallarının neler olduğunu açıklar.
    Ön Koşul Bu dersin ön koşulu yoktur.
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Yakup ÖZTÜRK
    Dersi Verenler

1-)Doçent Dr. Yakup Öztürk

Ders Yardımcıları Bölümün öğretim elemanları
    Kaynaklar K1.Aytürk, N. (2020), Protokol Bilgisi (9. Baskı). Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara.
    K2. Bilgili, B. (2020), Protokol ve Sosyal Davranış Kuralları. Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Yayını, Erzurum.
    K3. Uluyağcı, C.(2019), İş Ortamında Protokol ve Davranış Kuralları. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları, Eskişehir.
    Yardımcı Kitap YK1. Tutar, H. ve Altınöz, M. (2010), Protokol Bilgisi. Seçkin Yayıncılık, Ankara.
    Dersin Amacı Bu dersin genel amacı, resmi ilişkiler ve iş yaşamında dikkat edilmesi gereken kurallar ve bunların uygulanmasının ilişkilere getireceği düzen konusunda bilgi kazandırmaktır.
    Dersin İçeriği Resmi ilişkilerde protokol, tanışma, tanıştırma hitap, çeşitli görgü kuralları (giyim, telefonda konuşma, selamlama vb.), ziyafetlerde protokol bilgisi, farklı milletlerin görgü kuralları
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster