Ön Koşul
|
Bu dersin ön koşulu yoktur.
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Öğr. Üyesi Mikail KARA
|
Dersi Verenler
|
1-)Doktor Öğretim Üyesi Mikail Kara
|
Ders Yardımcıları
|
Araştırma Gör. Sema Küçükali
|
Kaynaklar
|
K1: Özgür, A.Z. (2013). Halkla İlişkiler. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Yayınları, Eskişehir.
K2: Uyar, H., Kasapoğlu, C., Solmaz Seyit A., (2020). Turizm İşletmelerinde Halkla İlişkiler, Turizm Endüstrisinde Pazarlama İletişimi (Kurumsal Eksende Sektörel Örnekler ve Uygulamalar), Nobel Yayıncılık, Ankara.
|
Yardımcı Kitap
|
YK1: Sabuncuoğlu, Z. (2016). İşletmelerde Halkla İlişkiler, (12. Baskı), Aktüel Yayınları, İstanbul.
|
Dersin Amacı
|
Halkla ilişkilerin ve iletişimin örgütler için ne kadar önemli olduğu diğer sektör örgütlerince fark edilmekte ve uygulanmaktadır. Ancak, turizm işletmeleri, özellikle çok büyük ve kurumsal olamayan işletmelerin henüz bu konunun ciddiyetinin farkına varamadığı açıkça görülmektedir. Turizm işletmeleri yönetici ve çalışanları ile bu alanda eğitim gören öğrencilere halkla ilişkiler ve iletişim konusunun öneminin anlatılması amaçlanmaktadır.
|
Dersin İçeriği
|
Turizm işletmelerinde hakla ilişkiler faaliyetlerinin kapsamı, halkla ilişkiler bölümünün organizasyon yapısı ve işletmedeki yeri, halkla ilişkiler faaliyetlerinde yazılı, sözlü, görsel ve işitsel araçları kullanabilme ve halkla ilişkiler faaliyetlerini planlama ve yürütme.
|