ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Türk Mutfak Kültürü REH415 GÜZ 2+0 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Türk mutfağının tarihsel gelişimini açıklar.
    2-Çeşitli dönemlere göre Türk mutfağında tüketilen ürünleri açıklar.
    3-Türk mutfağına özgü geleneksel mekânları ve gıda esnafını açıklar.
    4-Türkiye`nin farklı bölgelerine ait yemekleri sınıflandırır.
    Ön Koşul Bu dersin ön koşulu yoktur.
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Mikail KARA
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Bölümün Öğretim Elemanları
    Kaynaklar K1. Arıkan, A.D.(Editör). (2016). Türk Mutfak Kültürü. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Türk mutfak kültürünün geçmişten günümüze değişim ve gelişiminin öğrencilere kazandırılması amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Ders içeriğinde Türk Mutfağının Tarihsel Gelişimi, Orta Asya, Selçuklu ve Beylikler Dönemi Türk Mutfak Kültürü, Osmanlı Dönemi Türk Mutfak Kültürü, Cumhuriyet Döneminde Türk Mutfak Kültürü, Bölgelere Göre Türk Mutfak Kültürü, Türk Mutfak Kültürü ile Diğer Mutfakların Etkileşimi, Türk Mutfak Kütürü Bağlamında Geleneksel Mekanlar, Yiyecek ve İçecekler ve Türk Mutfağından Yemek Örnekleri konuları yer almaktadır.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster