ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Türk Mutfak Kültürü REH415 GÜZ 2+0 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Türk mutfağının genel özelliklerini ve Türk kültüründe yemeğin önemini açıklar.
    2-Türk mutfağında kullanılan malzemeler ve gıda maddelerini tanır.
    3-Türklerin beslenme alışkanlıklarını açıklar.
    4-Türkiye`nin farklı bölgelerine ait yemekleri sınıflandırır.
    Ön Koşul Bu dersin ön koşulu yoktur.
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Yakup Öztürk
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları Bölümün Öğretim Elemanları
    Kaynaklar Halıcı, N. (2009). Türk Mutfağı. Oğlak Yayıncılık.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Türk beslenme kültüründen yola çıkarak Türk kültüründe mutfak ve önemini anlatmak, Türk mutfağında kullanılan malzemeleri ve yemekleri öğretmek, Türkiye coğrafyasında bölgelerin yemek kültürlerini ve en bilinen yemeklerini anlatmak
    Dersin İçeriği Bu dersin içeriğinde şu konular işlenecektir: Geçmişten günümüze Türk beslenme kültürü Türk mutfağında kullanılan malzemeler Türk mutfağında çorbalar Türk mutfağında etler, tavuklar ve ördekler Türk mutfağında hamur işleri, börekler, dolmalar Türk mutfağında tatlılar ve şerbetler Türk mutfağında balıklar ve mezeler Marmara bölgesi yemekleri Ege bölgesi yemekleri İç Anadolu bölgesi yemekleri Akdeniz bölgesi yemekleri Doğu Anadolu bölgesi yemekleri Güneydoğu Anadolu bölgesi yemekleri Karadeniz bölgesi yemekleri
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster