Ön Koşul
|
Bu dersin ön koşulu yoktur.
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin ÖZDEMİR
|
Dersi Verenler
|
-
|
Ders Yardımcıları
|
Bölümün Öğretim Elemanları
|
Kaynaklar
|
K1. Güney, S. (Editör). (2018). Sosyal Psikoloji. Erzurum: Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını.
|
Yardımcı Kitap
|
YK1. Ünlü, S. (Editör). (2019). Sosyal Psikoloji I. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları.
YK2. Ünlü, S. (Editör). (2019). Sosyal Psikoloji II. Eskişehir: Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayınları.
|
Dersin Amacı
|
Dersin amacı, öğrencilerin sosyal psikoloji alanını tanımalarını sağlamak, sosyal psikolojinin temel kavramlarını ve ilkelerini açıklamak ve öğrencileri sosyal psikoloji alanında yapılan araştırmaları ve sonuçları konusunda bilgilendirmektir.
|
Dersin İçeriği
|
Öğrencilerle yüz yüze eğitim şeklinde işlenecek bu dersin içeriğinde Sosyal Psikolojinin Temel Kavramları, Sosyal Psikolojinin Gelişim Süreci ve Diğer Sosyal Bilimlerle İlişkisi, Sosyal Psikolojide Araştırma Yöntemleri, Sosyal Psikolojide Temel Kuramlar, Duygu, Çekicilik, Sevgi, Yakınlaşma, Aşk, Öfke ve Saldırganlık, Kişilik, Benlik ve Kimlik, Algı ve Algı Yönetimi, Tutumlar ve Ön yargı, Sosyal Etki ve Uyma Davranışı, Sosyal Gruplar, İletişim, Duygusal Zekâ ve Liderlik konuları işlenecektir.
|