ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Dünya Coğrafyası ve Turizm Destinasyonları REH404 BAHAR 3+0 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Coğrafya ve turizm ilişkisini açıklar.
    2-Avrupa kıtasının jeopolitik özelliklerini açıklar.
    3-Asya-Pasifik`teki ülkelerin turizm değerlerini açıklar.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

(100)

SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14342
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14342
    Ödevler0000
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 2511515
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)2511515
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 5012020
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   134
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     4,47 ---- (4)
    Dersin AKTS Kredisi   4
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Coğrafya ve Turizm İlişkisi K1-BÖLÜM-1 K2-BÖLÜM-2
    2 Afrika-Orta Doğu Coğrafyası ve Turizmi (Afrika Coğrafyası) K3-BÖLÜM-1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
    3 Afrika-Orta Doğu Coğrafyası ve Turizmi (Afrika Turizmi) K3-BÖLÜM-9 K2-BÖLÜM-8
    4 Afrika-Orta Doğu Coğrafyası ve Turizmi (Orta Doğu Coğrafyası ve Turizmi) K4-BÖLÜM-1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 K2-BÖLÜM-8
    5 Amerika Coğrafyası ve Turizmi (Kuzey Amerika Coğrafyası ve Turizmi) K5-BÖLÜM-1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 K2-BÖLÜM-6 K6-BÖLÜM-10
    6 Amerika Coğrafyası ve Turizmi (Karayip Adaları Coğrafyası ve Turizmi) K7-BÖLÜM-26 K2-BÖLÜM-6 K6-BÖLÜM-10
    7 Amerika Coğrafyası ve Turizmi (Orta ve Güney Amerika Coğrafyası ve Turizmi) K7-BÖLÜM-27 K2-BÖLÜM-6 K6-BÖLÜM-10
    8 Asya-Pasifik Coğrafyası ve Turizmi (Güney Asya Coğrafyası ve Turizmi) K7-BÖLÜM-22 K2-BÖLÜM-7 K6-BÖLÜM-9
    9 Asya-Pasifik Coğrafyası ve Turizmi (Doğu Asya Coğrafyası ve Turizmi) K7-BÖLÜM-23 K2-BÖLÜM-7 K6-BÖLÜM-9
    10 Asya-Pasifik Coğrafyası ve Turizmi (Avustralya-Pasifik Coğrafyası ve Turizmi) K7-BÖLÜM-24 K2-BÖLÜM-7 K6-BÖLÜM-9
    11 Avrupa Coğrafyası ve Turizmi (Avrupa Coğrafyası) K8-BÖLÜM-1,2, 3, 4
    12 Avrupa Coğrafyası ve Turizmi (Avrupa Coğrafyası) K8-BÖLÜM-5, 6, 7, 8
    13 Avrupa Coğrafyası ve Turizmi (Avrupa Coğrafyası) K8-BÖLÜM-9, 10, 11, 12
    14 Avrupa Coğrafyası ve Turizmi (Avrupa Turizmi) K8-BÖLÜM-13, 14 K2-BÖLÜM-5 K6-BÖLÜM-8, 14
    Ön Koşul Bu dersin ön koşulu yoktur.
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğr. Üyesi Ayhan DAĞDEVİREN
    Dersi Verenler

1-)Doçent Dr. Ayhan Dağdeviren

Ders Yardımcıları Bölümün öğretim elemanları
    Kaynaklar K1. Doğaner, M. S. (t.y.). Turizm Coğrafyası. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, İstanbul. K2-BÖLÜM-2 Yılmaz, A. (2016). Turizm Coğrafyası. G. Aktaş (Ed.), Coğrafya ve Turizm (s. 38-73). Anadolu Üniversitesi Yayını, Eskişehir. K2-BÖLÜM-5 Gökçe, N. (2016). Turizm Coğrafyası. G. Aktaş (Ed.), Avrupa?da Turizm (s. 142-167). Anadolu Üniversitesi Yayını, Eskişehir. K2-BÖLÜM-6 Gökçe, N. (2016). Turizm Coğrafyası. G. Aktaş (Ed.), Amerika?da Turizm (s. 224-249). Anadolu Üniversitesi Yayını, Eskişehir. K2-BÖLÜM-7 Kaya, E. (2016). Turizm Coğrafyası. G. Aktaş (Ed.), Asya-Pasifik Bölgesinde Turizm (s.198-223). Anadolu Üniversitesi Yayını, Eskişehir. K2-BÖLÜM-8 Kaya, E. (2016). Turizm Coğrafyası. G. Aktaş (Ed.), Afrika ve Ortadoğu?da Turizm (s. 224-249). Anadolu Üniversitesi Yayını, Eskişehir. K3. Ertin, G. (t.y. ). Dünya Bölgeleri: Afrika. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, İstanbul. K4. Timor, A. N. (t.y.). Dünya Bölgeleri: Orta Doğu. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, İstanbul. K5. Doldur, H. (t.y.). Dünya Bölgeleri: Kuzey Amerika. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, İstanbul. K6-BÖLÜM-8. Özgüç, N. (2016). Turizm Coğrafyası. S. Koday (Ed.), Dünya Turizminin Bölgesel Kalıbı: Avrupa (s. 151-178). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum. K6-BÖLÜM-9. Özgüç, N. (2016). Turizm Coğrafyası. S. Koday (Ed.), Dünya Turizminin Bölgesel Kalıbı: Asya-Pasifik (s. 179-205). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum. K6-BÖLÜM-10. Özgüç, N. (2016). Turizm Coğrafyası. S. Koday (Ed.), Dünya Turizminin Bölgesel Kalıbı: Amerikalar (s. 206-229). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum. K6-BÖLÜM-14. Zaman, S. (2016). Turizm Coğrafyası. A. Çavuş (Ed.), Türkiye Turizm Coğrafyası (s. 279-299). Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Yayını, Erzurum. K7. Boniface, B., & Cooper, C. (2009). Worldwide Destinations: The Geography of Travel and Tourism (Fifth Edition). Slovenia, Elsevier. K8. Doldur, H. (t.y.). Dünya Bölgeleri: Avrupa. İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi, İstanbul.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Bu dersin amacı, öğrencileri dünya coğrafyası ve turizm destinasyonları konusunda bilgilendirmektir.
    Dersin İçeriği Bu dersin içeriğinde coğrafya ve turizm ilişkisi, Afrika-Orta Doğu coğrafyası ve turizmi, Amerika coğrafyası ve turizmi, Asya-Pasifik coğrafyası ve turizmi, Avrupa coğrafyası ve turizmi konuları yer almaktadır.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Turizm ve turizm rehberliği alanında kavramlar, ilkeler ve olgular hakkında ileri düzeyde bilgi sahibidir. 3
    2 İşletme, iktisat, hukuk, tarih ve coğrafya alanındaki temel kavramlar, kuramlar, ilkeler ve olgular hakkında bilgi sahibi olur. 5
    3 Turizm sektörünün yapısı, işleyişi ve ülke kalkınmasındaki önemi konusunda bilgi sahibi olur. 2
    4 Turizm rehberliği mesleği ile ilgili yasal düzenlemeler, mesleki standartlar, hak ve yükümlülükler hakkında bilgi sahibi olur. -
    5 Turizm ve turizm rehberliği ile ilgili mevcut sorunları bilir; bu sorunları irdeleyebilir; tartışmalar gerçekleştirebilir; sorunlara analizci yaklaşımla bilimsellik çerçevesinde çözümler üretebilir. -
    6 Alternatif turizm türleri hakkında kapsamlı ve sistemli bilgi sahibi olur. 5
    7 Temel bilgisayar kullanımı bilgisi ile birlikte turizm işletmelerinde kullanılan iletişim teknolojilerini ve otomasyon sistemlerini etkin bir şekilde kullanmayı öğrenir. -
    8 Temel hukuk bilgisi ile birlikte turizm alanı ile ilgili hukuki düzenlemeleri ve mesleki standartları bilir ve uygular. -
    9 Rehberlik alanına giren tur organizasyonu, tur planlaması ve yönetilmesi konularında edindiği teorik bilgileri iş ortamında uygular. -
    10 Turizmde meydana gelen değişmeleri inceleyerek yeni eğilimler, yeni yaklaşımlar, yeni pazarlama, işletme ve yönetim anlayışlarını, hizmet süreçlerini takip edebilir, yeterli düzeyde katkı sağlayabilir. -
    11 Dünya ve Türkiye turizm coğrafyası bilgisi ile Türkiye`de yaşamış olan uygarlıkların kültür, tarih, din ve sanatlarını karşılaştırır. 5
    12 Turizm işletmeciliği alanında geçerli en az bir yabancı dili sağlıklı iletişim kurabilecek düzeyde ve en az Avrupa Dil Portföyü B1 düzeyinde bilir. -
    13 Kendi kendine öğrenme ve yaşam boyu öğrenme bilinci ile bireysel ve ekip çalışmasına uygun davranışlara sahip olur. 2
    14 Turizm sektörüne özgü araştırma yöntemlerini tanımlayarak, bilgi ve verileri analiz eder, yorumlar ve değerlendirir. -
    15 Alanıyla ilgili bilgi ve düşüncesini yazılı ve sözlü olarak başkalarıyla paylaşabilme yeterliliğine sahip olur. 3
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster