Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Seramiğe Giriş
|
K1: Bölüm-1
|
2
|
Seramik Ürünlerinin Sınıflandırılması
|
K1: Bölüm-2
|
3
|
Seramik Hammaddeleri: Özlü Seramik Hammaddeleri
|
K1: Sayfa 8-12
|
4
|
Seramik Hammaddeleri: Özsüz Seramik Hammaddeleri ve Organik Katkı Maddeleri
|
K1: Sayfa 12-23
|
5
|
Kil Ocakları İle İşletmeleri ve Yurdumuzdaki Kil-Kaolin Ocakları
|
K1: Bölüm 4-6
|
6
|
Seramik Endüstrisinde Çamur Hazırlama
|
K1: Sayfa 46-50
|
7
|
Seramik Endüstrisinde Çamur Hazırlama Makineleri
|
K1: Sayfa 50-65
|
8
|
Seramik Çamurunun Şekillendirilmesi: Kuru ve Yarı Yaş Yöntem İle Şekillendirme
|
K1: Sayfa 65-73
|
9
|
Seramik Çamurunun Şekillendirilmesi: Deri Sertliğinde ve Yaş Yöntem İle Şekillendirme
|
K1: Sayfa 73-82
|
10
|
Cam teknolojisi: Camın yapısı
|
K2: Sayfa 01-19
|
11
|
Cam teknolojisi: Camı oluşturan oksitler, yardımcı hammaddeler ve işlevleri
|
K2: Sayfa 20-43
|
12
|
Seramiğin Pişirilmesi: Seramik Fırınları
|
K1: Sayfa 90-101
|
13
|
Seramiğin Pişirilmesi: Fırın Atmosferine Göre Pişirme Yöntemleri
|
K1: Sayfa 101-108
|
14
|
Seramiğin Pişirilmesi: Pişirmede Meydana Gelen Hatalar
|
K1: Sayfa 108-110
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Endüstriyel ürün tasarım mantığı hakkında bilgi sahibi olur.
|
1
|
2
|
Tasarım sürecinde bu yazılımları birbirileriyle etkileşimli olarak kullanabilir.
|
-
|
3
|
Tasarlayacağı basılı yayın unsurlarının tasarımı sürecinde kullanacağı materyal ve yazılımları tanımlayabilir ve kullanabilir.
|
-
|
4
|
Seramik ve cam malzemenin tanımını ve sınıflandırmasını ana hatlarıyla belirtebilir.
|
5
|
5
|
Şekillendirme yöntemlerini listeleyebilir.
|
2
|
6
|
Kurutma ve pişirme süreçlerini açıklayabilir.
|
2
|
7
|
Makinelerin çalışma prensiplerini öğrenir.
|
2
|
8
|
Döküm yöntemini öğrenir.
|
-
|
9
|
Üretim aşamalarında ve son ürün üzerinde gerekli testleri uygulayabilme.
|
-
|
10
|
Sır konusunda düşünme ve soru sorma yeteneği kazanabilme.
|
3
|
11
|
Teknolojik gelişmeler sonucunda ortaya çıkan yeni sır malzemelerini ve yeni ürünlerin özelliklerini açıklayabilir.
|
-
|
12
|
Sır uygulamaları için gerekli modern araçları kullanabilme, çağdaş teknikleri ve yöntemleri uygulayabilir.
|
-
|
13
|
Bisküvi ve Sır pişirimlerini uygular.
|
1
|
14
|
Hammadde kalite kontrol testlerinin sonuçlarını yorumlayabilir.
|
-
|
15
|
Sırlarda viskozite ve sertlik kavramlarını tanımlayabilir.
|
-
|