Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Seramiğin ve camın tanımı. Tarihsel gelişimi. Seramik ürünlerin sınıflandırılması
|
Araştırma
|
2
|
Seramik ve cam ham maddeleri
|
Araştırma
|
3
|
Hammadde hazırlama yöntemleri ve kontrolleri
|
Araştırma
|
4
|
Cam üretim kademeleri : Harman ve harman hazırlanması, fırınlar ve ergitme, Camın şekillendirmesi ve tavlama
|
Araştırma
|
5
|
Camdaki fiziksel ve kimyasal özellikler , cam hataları ve kalite kontrol
|
Araştırma
|
6
|
Çamur hazırlama yöntemleri ve kontrolleri
|
Araştırma
|
7
|
Çamur hazırlama yöntemleri ve kontrolleri
|
Araştırma
|
8
|
Şekillendirme yöntemleri ve kontrolleri
|
Araştırma
|
9
|
Şekillendirme yöntemleri ve kontrolleri
|
Araştırma
|
10
|
Kurutma yöntemleri ve kontrolleri
|
Araştırma
|
11
|
Kurutma yöntemleri ve kontrolleri
|
Araştırma
|
12
|
Pişirme yöntemleri ve kontrolleri
|
Araştırma
|
13
|
Pişirme yöntemleri ve kontrolleri
|
Araştırma
|
14
|
Son ürün üzerinde yapılan testler
|
Araştırma
|