ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Seramik ve Cam Teknolojisi III ECS205 GÜZ 2+0 Z 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-Seramik proses tekniklerini uygular.
    2-Vitrifiye seramik üretimini yapar.
    3-Vitrifiye, tuğla-kiremit, yer ve duvar karosu sektörlerinde uygulanan testleri ve deneyleri yapar.
    4-Seramik proseste kullanılan hammadde özelliklerine hakim olur ve hammaddeleri tanır.
  • AKTS / İŞ YÜKÜ TABLOSU
  • EtkinlikKatkı Yüzdesi

    (100)

    SayısıSüresi (Saat)Toplam İş Yükü (Saat)
    Ders Süresi (Hafta x Ders Saati)14228
    Sınıf Dışı Ders Çalışma Süresi (Ön çalışma, pekiştirme)14114
    Ödevler20236
    Kısa Süreli Sınavlar (sınav + hazırlık) 0000
    Ara Sınavlar (sınav + hazırlık)30155
    Proje0000
    Laboratuar 0000
    Yarıyıl Sonu Sınavı (sınav + hazırlık) 50188
    Diğer 0000
    Toplam İş Yükü(Saat)   61
    Toplam İş Yükü(Saat)/ 30 (s)     2,03 ---- (2)
    Dersin AKTS Kredisi   2
  • Ders Akışı
  • Hafta Konular Ön Hazırlık
    1 Seramik tekniklerine giriş. K1 Seramik ve teknik seramikler nelerdir.
    2 Geleneksel seramikler ve ileri teknoloji seramikleri proses yöntemleri ve farkları. K1 Seramik ve teknik seramikler nelerdir.
    3 Vitrifiye (sağlık gereçleri ) seramikler ve özellikleri. K2 Vitrifiye Üretim Aşamaları
    4 Vitrifiye seramik üretiminde kullanılan hammaddeler ve özellikleri. K1 Hammaddeler ve Teknik Ayrımlar
    5 Vitrifiye üretim süreci ve üretim sırasında uygulanan testler. K3 Vitrifiye Testleri K2 Vitrifiye Üretim Aşamaları
    6 Yer ve duvar karosu üretiminde kullanılan hammadde ve özellikleri, yer ve duvar arasındaki temel farklar (1.kısım). K4 Karo Üretimi Bölümleri
    7 Yer ve duvar karosu üretiminde kullanılan hammadde ve özellikleri, yer ve duvar arasındaki temel farklar (2.kısım). K4 Karo Üretimi Bölümleri
    8 Sofra eşyası üretimi ve proses aşamaları. K1 Sofra Eşyası Üretimi
    9 Tuğla-kiremit sektörü ve proses yöntemlerine giriş K5 Tuğa kiremit üretim ve hammadde özellikleri
    10 Tuğla-kiremit sektörü ve proses yöntemleri K5 Tuğa kiremit üretim ve hammadde özellikleri
    11 Tuğla-kiremit sektöründe kullanılan hammadde ve özellikleri, uygulanan test ve deneyler(1.kısım) K5 Tuğa kiremit üretim ve hammadde özellikleri
    12 Tuğla-kiremit sektöründe kullanılan hammadde ve özellikleri, uygulanan test ve deneyler(2.kısım) K5 Tuğa kiremit üretim ve hammadde özellikleri
    13 Öğrenci sunumları(1.kısım) Uygulama I
    14 Öğrenci sunumları(2.kısım) Uygulama II
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Halil EREN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1 Ateş ARCASOY-Seramik Teknolojisi kitabı K2 Domenico Fortuna,Seramik Sağlık Gereçlerinde Döküm. K3 Vitrifiye Seramik Tasarım Departmanlarında Deformasyon Hatalarına Karşı Geliştirilmiş Yöntemler,Erdal ÇETİNTAŞ Makale. K4 Granüle Yüksek Fırın Curuflarının Karo Sektöründe Kullanabilirliğinin İncelenmesi Serdar BAYCIK,İtü,Tez örneği K5 Tuğla Kiremit Yapımında Kullanılan Kil Hammedelrinin Özelliklerinin İncelenmesi,S.ATAK,İTÜ,Makale
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Seramik üretimi içeren farklı sektörler ve üretim süreçleri hakkında bilgi verebilmesi amaçlanmaktadır.
    Dersin İçeriği Vitrifiye (Seramik sağlık gereçleri) sektörü, Kullanılan Hammaddeler, Uygulanan test ve deneyler, üretim teknolojisi, Yer ve Duvar karosu (Kaplama Seramikleri) sektörü, Kullanılan hammaddeler, Uygulanan test ve deneyler, yer ve duvar karolarının üretim teknikleri,tuğla-kiremit proses yöntemleri, sektörel durum, kullanılan hammaddeler, uygulanan test ve deneyler.
  • Program Yeterlilik Çıktıları
  • Program Yeterlilik Çıktıları Katkı Düzeyi
    1 Endüstriyel ürün tasarım mantığı hakkında bilgi sahibi olur. -
    2 Tasarım sürecinde bu yazılımları birbirileriyle etkileşimli olarak kullanabilir. -
    3 Tasarlayacağı basılı yayın unsurlarının tasarımı sürecinde kullanacağı materyal ve yazılımları tanımlayabilir ve kullanabilir. -
    4 Seramik ve cam malzemenin tanımını ve sınıflandırmasını ana hatlarıyla belirtebilir. -
    5 Şekillendirme yöntemlerini listeleyebilir. -
    6 Kurutma ve pişirme süreçlerini açıklayabilir. -
    7 Makinelerin çalışma prensiplerini öğrenir. -
    8 Döküm yöntemini öğrenir. -
    9 Üretim aşamalarında ve son ürün üzerinde gerekli testleri uygulayabilme. -
    10 Sır konusunda düşünme ve soru sorma yeteneği kazanabilme. 3
    11 Teknolojik gelişmeler sonucunda ortaya çıkan yeni sır malzemelerini ve yeni ürünlerin özelliklerini açıklayabilir. 3
    12 Sır uygulamaları için gerekli modern araçları kullanabilme, çağdaş teknikleri ve yöntemleri uygulayabilir. 2
    13 Bisküvi ve Sır pişirimlerini uygular. 3
    14 Hammadde kalite kontrol testlerinin sonuçlarını yorumlayabilir. -
    15 Sırlarda viskozite ve sertlik kavramlarını tanımlayabilir. -
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster