Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Dersin İçeriği, malzemeler ve pişmemiş seramik yüzeylere yapılacak dekor teknikleri hakkında ön bilgilendirme.
|
K1 Seramik Dekorunun Tanımı, K1.1 Tarihçesi, K1.2 Amacı ve Dekor Çeşitleri Bölümleri.
|
2
|
Eskiz Çalışması, Sgrafitto Tekniği Uygulama, Astar Hazırlama.
|
K3 Pişmemiş bünyede uygulama örnekleri(1.bölüm)
|
3
|
Sgrafitto Tekniği Uygulama.
|
K1 4.Seramik Yüzeylerde Dekor Tasarımı
|
4
|
Eskiz Çalışması, Mişhima Tekniği.
|
K1 Mişhima Dekor Teknikler
|
5
|
Maskeleme Şablon Teknikleri
|
K3 5.Bölüm parafin ve diğer maskeleme teknikleri
|
6
|
Eskiz Çalışması, Ajur Tekniği(1.kısım).
|
K3 Pişmemiş bünyede uygulama örnekleri(1.5 Ajur Dekor) K1 Yaş Bünye Dekor Uygulamaları
|
7
|
Eskiz Çalışması, Ajur Tekniği(2.kısım).
|
K3 Pişmemiş bünyede uygulama örnekleri(1.5 Ajur Dekor) K1 Yaş Bünye Dekor Uygulamaları
|
8
|
Eskiz Çalışması, Mermer ve Ebru Tekniği.(1.kısım)
|
K2 Dekor Teknikleri Yaş Çamur Dekorları
|
9
|
Mermer ve Ebru Tekniği.(2.kısım)
|
K2 Dekor Teknikleri Yaş Çamur Dekorları
|
10
|
Öğrenci Sunumları(1.kısım)
|
Uygulama I
|
11
|
Öğrenci Sunumları(2.kısım)
|
Uygulama II
|
12
|
Çalışmalar hakkında Eleştiriler, Bisküvi Pişirimi.
|
Uygulama III
|
13
|
Sırlama ve fırınlama.
|
Uygulama IV
|
14
|
Sergileme aşaması.
|
Uygulama V
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Endüstriyel ürün tasarım mantığı hakkında bilgi sahibi olur.
|
1
|
2
|
Tasarım sürecinde bu yazılımları birbirileriyle etkileşimli olarak kullanabilir.
|
3
|
3
|
Tasarlayacağı basılı yayın unsurlarının tasarımı sürecinde kullanacağı materyal ve yazılımları tanımlayabilir ve kullanabilir.
|
3
|
4
|
Seramik ve cam malzemenin tanımını ve sınıflandırmasını ana hatlarıyla belirtebilir.
|
2
|
5
|
Şekillendirme yöntemlerini listeleyebilir.
|
5
|
6
|
Kurutma ve pişirme süreçlerini açıklayabilir.
|
3
|
7
|
Makinelerin çalışma prensiplerini öğrenir.
|
-
|
8
|
Döküm yöntemini öğrenir.
|
3
|
9
|
Üretim aşamalarında ve son ürün üzerinde gerekli testleri uygulayabilme.
|
-
|
10
|
Sır konusunda düşünme ve soru sorma yeteneği kazanabilme.
|
-
|
11
|
Teknolojik gelişmeler sonucunda ortaya çıkan yeni sır malzemelerini ve yeni ürünlerin özelliklerini açıklayabilir.
|
-
|
12
|
Sır uygulamaları için gerekli modern araçları kullanabilme, çağdaş teknikleri ve yöntemleri uygulayabilir.
|
-
|
13
|
Bisküvi ve Sır pişirimlerini uygular.
|
4
|
14
|
Hammadde kalite kontrol testlerinin sonuçlarını yorumlayabilir.
|
-
|
15
|
Sırlarda viskozite ve sertlik kavramlarını tanımlayabilir.
|
-
|