ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    İşletme Yönetimi ECS212 BAHAR 2+0 S 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-İşletme ile ilgili temel kavramları tanımlar. İşletme çeşitleri, işletmenin kuruluş çalışmaları ve işletme büyüklüğü ile ilgili gerekli bilgileri yorumlar ve uygular.
    2-Yönetimin tanımı ve anlamını yorumlar. Planlama, organizasyon, yürütme ve denetim konularını konularını tanımlar.
    3-Üretim, üretim yönetimi ve stok yönetimi konularındaki bilgisini gerçek hayatla ilişkilendirir.
    4-Finans ile ilgili terimleri tanımlar. Finansal planlama ve finans analizi yapar.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Halil EREN
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K-1) Mucuk, İ. (2003). Modern İşletmecilik. Türkmen Kitabevi, İstanbul. K-2) Merter, M. E. (2013). İşletme Yönetimi Ders Notu. Manisa.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı İşletmelerin amaçlarını, özelliklerini ve çeşitlerini öğrenebilme, işletmelerin kuruluş aşamalarını ve fonksiyonlarını kavrayabilmesi amaçlanmaktadır
    Dersin İçeriği İşletmeyle ilgili temel kavramlar, işletmenin amaçları, işletme çeşitleri, işletmenin kuruluş yeri seçimi, büyüklüğü ve kapasite seçimi, işletmenin fonksiyonları (yönetim, üretim, pazarlama, finansman)
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster