Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Öğr. Gör. Halil EREN
|
Dersi Verenler
|
1-)Öğretim Görevlisi Halil Eren
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1- Kazan, H. (2010). Proje Yönetimi. İstanbul Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi, İstanbul.
|
Yardımcı Kitap
|
K2- Newton, R. (2015). Adım Adım Proje Yönetimi. Optimist Yayınları.
K3- Durucasu H. (2013). Proje Yönetimi. Anadolu Üniversitesi Yayınları, Eskkişehir.
|
Dersin Amacı
|
Proje yönetimi temel kavramlarının öğrenilmesi, proje yazma, yürütme ve sonlandırma işlemlerinin öğrenilmesi.
|
Dersin İçeriği
|
Proje oluşturma, başlatma, yürütme ve bitirmek için gerekli kavramları içerir.
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Endüstriyel ürün tasarım mantığı hakkında bilgi sahibi olur.
|
2
|
2
|
Tasarım sürecinde bu yazılımları birbirileriyle etkileşimli olarak kullanabilir.
|
-
|
3
|
Tasarlayacağı basılı yayın unsurlarının tasarımı sürecinde kullanacağı materyal ve yazılımları tanımlayabilir ve kullanabilir.
|
-
|
4
|
Seramik ve cam malzemenin tanımını ve sınıflandırmasını ana hatlarıyla belirtebilir.
|
-
|
5
|
Şekillendirme yöntemlerini listeleyebilir.
|
-
|
6
|
Kurutma ve pişirme süreçlerini açıklayabilir.
|
-
|
7
|
Makinelerin çalışma prensiplerini öğrenir.
|
-
|
8
|
Döküm yöntemini öğrenir.
|
-
|
9
|
Üretim aşamalarında ve son ürün üzerinde gerekli testleri uygulayabilme.
|
2
|
10
|
Sır konusunda düşünme ve soru sorma yeteneği kazanabilme.
|
-
|
11
|
Teknolojik gelişmeler sonucunda ortaya çıkan yeni sır malzemelerini ve yeni ürünlerin özelliklerini açıklayabilir.
|
-
|
12
|
Sır uygulamaları için gerekli modern araçları kullanabilme, çağdaş teknikleri ve yöntemleri uygulayabilir.
|
-
|
13
|
Bisküvi ve Sır pişirimlerini uygular.
|
-
|
14
|
Hammadde kalite kontrol testlerinin sonuçlarını yorumlayabilir.
|
-
|
15
|
Sırlarda viskozite ve sertlik kavramlarını tanımlayabilir.
|
-
|