Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Seramik ve seramik sanatı hakkında bilgi verilmesi ve görsellerle desteklenmesi
|
K1-Sayfa1-3
|
2
|
Temel tasarı öğelerinin anlatılması
|
K2 (internet linki)
|
3
|
Çizgi ve nokta öğelerinin anlatılması
|
K3 (internet linki)
|
4
|
Doku çalışması yapılması
|
K2-(İnternet linki)
|
5
|
Yüzeysel çalışmalarda nokta ve çizgi kullanılarak doku çalışmasının anlatılması ve görsellerle desteklenmesi
|
K3 (İnternet linki)
|
6
|
Maket çalışması ve gerçek uygulamanın yapılması-I
|
Atölye çalışması-I
|
7
|
Maket çalışması ve gerçek uygulamanın yapılması-II
|
Atölye çalışması-II
|
8
|
Maket çalışması ve gerçek uygulamanın yapılması-III
|
Atölye çalışması-III
|
9
|
Bisküvi ve sırlı pişirim-I
|
K4-Raku Pişirmi sayfa 26-37
|
10
|
Bisküvi ve sırlı pişirim-II
|
K4-Sagar Pişirimi sayfa 88-95
|
11
|
Modelleme ve gerçek uygulama-I
|
Atölye çalışması-IV
|
12
|
Modelleme ve gerçek uygulama-II
|
Atölye çalışması-V
|
13
|
Bisküvi ve sırlı pişirim.
|
K1-Seramiğin Pişirilmesi Bölüm 12
|
14
|
Uygulamaların Değerlendirilmesi
|
Sonuçların incelenmesi
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Endüstriyel ürün tasarım mantığı hakkında bilgi sahibi olur.
|
3
|
2
|
Tasarım sürecinde bu yazılımları birbirileriyle etkileşimli olarak kullanabilir.
|
2
|
3
|
Tasarlayacağı basılı yayın unsurlarının tasarımı sürecinde kullanacağı materyal ve yazılımları tanımlayabilir ve kullanabilir.
|
3
|
4
|
Seramik ve cam malzemenin tanımını ve sınıflandırmasını ana hatlarıyla belirtebilir.
|
-
|
5
|
Şekillendirme yöntemlerini listeleyebilir.
|
-
|
6
|
Kurutma ve pişirme süreçlerini açıklayabilir.
|
4
|
7
|
Makinelerin çalışma prensiplerini öğrenir.
|
-
|
8
|
Döküm yöntemini öğrenir.
|
-
|
9
|
Üretim aşamalarında ve son ürün üzerinde gerekli testleri uygulayabilme.
|
-
|
10
|
Sır konusunda düşünme ve soru sorma yeteneği kazanabilme.
|
-
|
11
|
Teknolojik gelişmeler sonucunda ortaya çıkan yeni sır malzemelerini ve yeni ürünlerin özelliklerini açıklayabilir.
|
-
|
12
|
Sır uygulamaları için gerekli modern araçları kullanabilme, çağdaş teknikleri ve yöntemleri uygulayabilir.
|
-
|
13
|
Bisküvi ve Sır pişirimlerini uygular.
|
-
|
14
|
Hammadde kalite kontrol testlerinin sonuçlarını yorumlayabilir.
|
-
|
15
|
Sırlarda viskozite ve sertlik kavramlarını tanımlayabilir.
|
-
|