ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Serbest Seramik Tasarımı I ECS117 GÜZ 2+0 Z 2
    Öğrenme Çıktıları
    1-Çamuru tanımak, şekillendirme yöntemleri hakkında bilgi sahibi olur
    2-Temel malzeme bilgisi ve teknik beceri kazanır
    3-Doğal ve yapay objelerden yola çıkarak, onları stilize etmek, varyasyonlar yaparak özgün tasarım yaratma yetisine sahip olur
    4-Yapılan tasarıma göre şekillendirme yöntemlerini kullanır
    5-Bir fikirden yola çıkarak, tasarım, eskiz ve proje bazında çalışma alışkanlığı kazanımıyla bir sanat üretimi gerçekleştirir
    6-Plastikliği kavrayarak; nokta, doku, çizgi, renk, boşluk- doluluk, ışık-gölge, oran (ölçü), hareket, yön, tekrar (ritm), uygunluk, zıtlık, denge(simetri), bütünlük gibi temel sanat öğelerine dikkat ederek tasarım oluşturur ve uygulama çalışması yapar
    7-Edinilen bireysel bilgiden "yeniden üretim" yapma ve "kişisel bir dile" ulaşır
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör. Hüseyin Erhan IŞIK
    Dersi Verenler -
    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Emmanuel Cooper, Seramik ve Çömlekçilik,Remzi Kitabevi. Jan Peterson ve Susan Peterson, Seramik Yapıyoruz, Karakalem Kitabevi.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Seramik ve seramik sanatı hakkında bilgi sahibi olmak; seramik şekillendirme yöntemlerini kullanmak, klasik ve yeni tasarımlar üretmek, üretim aşamalarını ve sürecini tanımaktır.
    Dersin İçeriği Seramik ve seramik sanatı hakkında bilgi sahibi olmak; seramik şekillendirme yöntemlerini kullanmak, klasik ve yeni tasarımlar üretmek, üretim aşamalarını ve sürecini tanıma konusunda bilgi verilmesi.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster