Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Bilgisayar ve yazılımın genel tanıtımı-özellikleri hakkında bilgi verme.
|
K1. Bölüm 2
|
2
|
Çizim programındaki çizim araçlarını tanıma. AdobePhotoshop`a giriş.
Arayüz, Araçlar ve panel özelliklerini tanıma.
|
K1. Bölüm 2
|
3
|
Çizim programındaki çizim araçlarını ile uygulama yapma.
Adobe Photoshopda da şekil oluşturma, düzenleme ve objeleri dönüştürme.
|
K1. Bölüm 11
|
4
|
Çizim programındaki kopyalama ve taşıma araçlarını düzenleme araçlarını tanıma ve uygulama.
|
K1. Bölüm 6
|
5
|
Çizim programındaki seçme araçlarının kullanımı ve işlevlerini tanıma.
|
K.1 Bölüm 6
|
6
|
Çizim programındaki layer özellikleri ve işlevlerini tanıma.
|
K.1 Bölüm 5
|
7
|
Çizim programındaki pen aracını tanıma.
|
K.1 Bölüm 11
|
8
|
Çizim programındaki pen aracı ile path uygulamaları hazırlama.
|
Uygulama 1
|
9
|
Bilgisayar ortamında, görüntü işleme 1.
|
Uygulama 2
|
10
|
Bilgisayar ortamında, görüntü işleme 2.
|
Uygulama 3
|
11
|
Çizim programındaki boyama araçlarını renk değiştirme araçlarını tanıma.
|
Uygulama 4
|
12
|
Çizim programındaki boyama araçlarını renk değiştirme araçlarını ile uygulama.
|
K1- Bölüm 11
|
13
|
Çizim programındaki özel efekt araçlarını kullanarak seramik tasarımına yönelik çalışmalar hazırlama 1.
|
K1- Bölüm 14
Uygulama 5
|
14
|
Çizim programındaki özel efekt araçlarını kullanarak seramik tasarımına yönelik çalışmalar hazırlama 2.
|
K1- Bölüm 14
Uygulama 6
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Endüstriyel ürün tasarım mantığı hakkında bilgi sahibi olur.
|
-
|
2
|
Tasarım sürecinde bu yazılımları birbirileriyle etkileşimli olarak kullanabilir.
|
4
|
3
|
Tasarlayacağı basılı yayın unsurlarının tasarımı sürecinde kullanacağı materyal ve yazılımları tanımlayabilir ve kullanabilir.
|
3
|
4
|
Seramik ve cam malzemenin tanımını ve sınıflandırmasını ana hatlarıyla belirtebilir.
|
-
|
5
|
Şekillendirme yöntemlerini listeleyebilir.
|
-
|
6
|
Kurutma ve pişirme süreçlerini açıklayabilir.
|
-
|
7
|
Makinelerin çalışma prensiplerini öğrenir.
|
3
|
8
|
Döküm yöntemini öğrenir.
|
-
|
9
|
Üretim aşamalarında ve son ürün üzerinde gerekli testleri uygulayabilme.
|
-
|
10
|
Sır konusunda düşünme ve soru sorma yeteneği kazanabilme.
|
-
|
11
|
Teknolojik gelişmeler sonucunda ortaya çıkan yeni sır malzemelerini ve yeni ürünlerin özelliklerini açıklayabilir.
|
-
|
12
|
Sır uygulamaları için gerekli modern araçları kullanabilme, çağdaş teknikleri ve yöntemleri uygulayabilir.
|
-
|
13
|
Bisküvi ve Sır pişirimlerini uygular.
|
-
|
14
|
Hammadde kalite kontrol testlerinin sonuçlarını yorumlayabilir.
|
-
|
15
|
Sırlarda viskozite ve sertlik kavramlarını tanımlayabilir.
|
-
|