Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Geleneksel seramik formlara dayalı çağdaş yorumlama, tasarım ve uygulama çalışmaları.
|
K1-Seramik Dekorun Tarihi-Bölüm 2
|
2
|
Konunun araştırılması ve eskiz çalışması.
|
Atölye Hazırlığı
|
3
|
Tasarım ve tasarımın değerlendirilmesi.
|
Atölye çalışması 1
|
4
|
Model çalışması ve gerçek uygulama.
|
Atölye çalışması 2
|
5
|
Bisküvi pişirim ve sırlaması I
|
K2-Raku Pişirimi-s26
|
6
|
Bisküvi pişirim ve sırlaması II
|
K2-Sagar pişirimi-s88
|
7
|
Uygulamaların değerlendirilmesi I
|
Atölye sunum değerlendirmesi
|
8
|
Sanatsal mimari ve seramik kent mimarisi çalışmaları.
|
K3-Eser Kültür ve Şehir Kültürü-s53
|
9
|
Konunun araştırılması ve eskiz çalışması.
|
Atölye çalışması 3
|
10
|
Tasarım ve tasarımın değerlendirilmesi.
|
Atölye çalışması 4
|
11
|
Modelleme ve gerçek uygulama I
|
Atölye çalışması 5
|
12
|
Modelleme ve gerçek uygulama II
|
Atölye çalışması 6
|
13
|
Bisküvi pişirimi ve sırlama.
|
KK3-Seramiğin Pişirilmesi-Bölüm 12
|
14
|
Uygulamalrın değerlendirilmesi II
|
Sonuçların incelenmesi
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Endüstriyel ürün tasarım mantığı hakkında bilgi sahibi olur.
|
1
|
2
|
Tasarım sürecinde bu yazılımları birbirileriyle etkileşimli olarak kullanabilir.
|
2
|
3
|
Tasarlayacağı basılı yayın unsurlarının tasarımı sürecinde kullanacağı materyal ve yazılımları tanımlayabilir ve kullanabilir.
|
2
|
4
|
Seramik ve cam malzemenin tanımını ve sınıflandırmasını ana hatlarıyla belirtebilir.
|
-
|
5
|
Şekillendirme yöntemlerini listeleyebilir.
|
3
|
6
|
Kurutma ve pişirme süreçlerini açıklayabilir.
|
3
|
7
|
Makinelerin çalışma prensiplerini öğrenir.
|
-
|
8
|
Döküm yöntemini öğrenir.
|
-
|
9
|
Üretim aşamalarında ve son ürün üzerinde gerekli testleri uygulayabilme.
|
-
|
10
|
Sır konusunda düşünme ve soru sorma yeteneği kazanabilme.
|
-
|
11
|
Teknolojik gelişmeler sonucunda ortaya çıkan yeni sır malzemelerini ve yeni ürünlerin özelliklerini açıklayabilir.
|
-
|
12
|
Sır uygulamaları için gerekli modern araçları kullanabilme, çağdaş teknikleri ve yöntemleri uygulayabilir.
|
-
|
13
|
Bisküvi ve Sır pişirimlerini uygular.
|
-
|
14
|
Hammadde kalite kontrol testlerinin sonuçlarını yorumlayabilir.
|
-
|
15
|
Sırlarda viskozite ve sertlik kavramlarını tanımlayabilir.
|
-
|