ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    Serbest Seramik Tasarımı II ECS120 BAHAR 3+1 Z 4
    Öğrenme Çıktıları
    1-Çamuru tanımak, şekillendirme yöntemleri hakkında bilgi sahibi olur
    2-Temel malzeme bilgisi ve teknik beceri kazanmış olur.
    3-Temel şekillendirme yöntemleriyle, sağlam bir form ile estetik bir duyarlığın bir arada olduğu iki ve üç boyutlu çalışmalar üretebilme becerisinin kazanır.
    4-Yapılan tasarıma göre şekillendirme yöntemlerini kullanır.
    5-Bir fikirden yola çıkarak, tasarım, eskiz ve proje bazında çalışma alışkanlığı kazanımıyla bir sanat üretimi gerçekleştirir.
    6-Edinilen bireysel bilgiden "yeniden üretim" yapma ve "kişisel bir dile" ulaşır.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Öğr. Gör Hüseyin Erhan IŞIK
    Dersi Verenler

1-)Doktor Öğretim Üyesi Oğuz Bozdemir

Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar Emmanuel Cooper, Seramik ve Çömlekçilik,Remzi Kitabevi. Jan Peterson ve Susan Peterson, Seramik Yapıyoruz, Karakalem Kitabevi.
    Yardımcı Kitap -
    Dersin Amacı Seramik ve seramik sanatı hakkında bilgi sahibi olmak; seramik şekillendirme yöntemlerini kullanmak, klasik ve yeni tasarımlar üretmek, üretim aşamalarını ve sürecini tanımaktır.
    Dersin İçeriği Seramik ve seramik sanatı hakkında bilgi sahibi olmak; seramik şekillendirme yöntemlerini kullanmak, klasik ve yeni tasarımlar üretmek, üretim aşamalarını ve sürecini tanıma konusunda bilgi verilmesidir.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster