Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Canlı model ve obje çizimlerinde oran orantı kavramı
|
K1 1.Bölüm Ölçülendirme
|
2
|
Canlı model ve obje çizimlerinde oran orantı ve ölçü kavramı
|
K1 1.Bölüm Ölçülendirme
|
3
|
Canlı model çizimlerinde plan ilişkileri I
|
K3 Kompozisyon Kurma
|
4
|
Canlı model çizimlerinde plan ilişkileri II
|
K3 Kompozisyon Kurma
|
5
|
Farklı çizgi ve malzeme ilişkileri I
|
K2 Malzeme-Sanat İlişkisi
|
6
|
Farklı çizgi ve malzeme ilişkileri II
|
K2 Malzeme-Sanat İlişkisi
|
7
|
Yüzey üzerinde boşluk- doluluk, ön-arka ve açık-koyu ilişkisi I
|
K1 Kompozisyonda Kağıt Kullanımı
|
8
|
Yüzey üzerinde boşluk- doluluk, ön-arka ve açık-koyu ilişkisi II
|
K1 Kompozisyonda Kağıt Kullanımı
|
9
|
Canlı model çiziminde komposizyon
|
K1 Kompozisyonda Kağıt Kullanımı
|
10
|
Doku çalışması I
|
Uygulama I
|
11
|
Doku çalışması II
|
Uygulama II
|
12
|
Canlı modelde parça-bütün ilişkisi ve detay çalışma
|
Uygulama III
|
13
|
Canlı cansız modelden kroki çalışmaları I
|
Uygulama IV
|
14
|
Canlı cansız modelden kroki çalışmaları II
|
Uygulama V
|
Ön Koşul
|
-
|
Ders Dili
|
Türkçe
|
Dersin Sorumlusu
|
Öğr. Gör. Hüseyin Erhan IŞIK
|
Dersi Verenler
|
1-)10831 10831 10831
|
Ders Yardımcıları
|
-
|
Kaynaklar
|
K1 Lhote, Andre, Sanatta Değişmeyen Plastik Değerler, İmge Kitabevi, Ankara, 2000 K2 Gombrich, E.H, Sanatın Öyküsü, Remzi Kitabevi, İstanbul K3 Civardi Giovnni, Drawing the Human Body an Anotomical Guide
|
Yardımcı Kitap
|
-
|
Dersin Amacı
|
Resimde görme biçimlerini zenginleştirerek algının güçlenmesini sağlamak. Canlı cansız modelden yararlanarak oran orantı form ve plan uygulamaları yapmak.
|
Dersin İçeriği
|
Canlı,cansız model çizimi
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Endüstriyel ürün tasarım mantığı hakkında bilgi sahibi olur.
|
1
|
2
|
Tasarım sürecinde bu yazılımları birbirileriyle etkileşimli olarak kullanabilir.
|
-
|
3
|
Tasarlayacağı basılı yayın unsurlarının tasarımı sürecinde kullanacağı materyal ve yazılımları tanımlayabilir ve kullanabilir.
|
4
|
4
|
Seramik ve cam malzemenin tanımını ve sınıflandırmasını ana hatlarıyla belirtebilir.
|
-
|
5
|
Şekillendirme yöntemlerini listeleyebilir.
|
3
|
6
|
Kurutma ve pişirme süreçlerini açıklayabilir.
|
-
|
7
|
Makinelerin çalışma prensiplerini öğrenir.
|
-
|
8
|
Döküm yöntemini öğrenir.
|
-
|
9
|
Üretim aşamalarında ve son ürün üzerinde gerekli testleri uygulayabilme.
|
-
|
10
|
Sır konusunda düşünme ve soru sorma yeteneği kazanabilme.
|
-
|
11
|
Teknolojik gelişmeler sonucunda ortaya çıkan yeni sır malzemelerini ve yeni ürünlerin özelliklerini açıklayabilir.
|
-
|
12
|
Sır uygulamaları için gerekli modern araçları kullanabilme, çağdaş teknikleri ve yöntemleri uygulayabilir.
|
-
|
13
|
Bisküvi ve Sır pişirimlerini uygular.
|
-
|
14
|
Hammadde kalite kontrol testlerinin sonuçlarını yorumlayabilir.
|
-
|
15
|
Sırlarda viskozite ve sertlik kavramlarını tanımlayabilir.
|
-
|