Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Endüstriyel seramik tasarımı hakkında bilgi verilmesi ve çalışma konularının bildirimi
|
K-1 Bölüm 7
|
2
|
Seramik Endüstrisinde Alçı İle Şekillendirme Teknikleri
|
K-1 Bölüm 8
|
3
|
Seramik Endüstrisinde Alçı İle Şekillendirme Teknikleri
|
K-1 Bölüm 8
|
4
|
Seramik Endüstrisinde Alçı İle Şekillendirme Teknikleri
|
K-1 Bölüm 8
|
5
|
Modeli Bütünleyen Parçalar
|
K-1 Bölüm 9
|
6
|
Modeli Bütünleyen Parçalar
|
K-1 Bölüm 9
|
7
|
Alçı Kalıp Çeşitleri ve Uygulama Çalışması
|
K-1 Bölüm 10
|
8
|
Alçı Kalıp Çeşitleri ve Uygulama Çalışması
|
K-1 Bölüm 10
|
9
|
Alçı Kalıp Çeşitleri ve Uygulama Çalışması
|
K-1 Bölüm 10
|
10
|
Alçı Modelin Kalıba Hazırlığı
|
K-1 Bölüm 11
|
11
|
Model Kalıp Yapımı
|
K-1 Bölüm 12
|
12
|
Model kalıp Yapımından Sonraki Yapılması Gereken İşlemler
|
K-1 Bölüm 13
|
13
|
Seramik Çamurunun Şekillendirilmesi ve Uygulama Çalışmaları
|
K-1 Bölüm 15
|
14
|
Uygulama Çalışmalarının Değerlendirilmesi
|
Sonuçların değerlendirilmesi
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Endüstriyel ürün tasarım mantığı hakkında bilgi sahibi olur.
|
4
|
2
|
Tasarım sürecinde bu yazılımları birbirileriyle etkileşimli olarak kullanabilir.
|
2
|
3
|
Tasarlayacağı basılı yayın unsurlarının tasarımı sürecinde kullanacağı materyal ve yazılımları tanımlayabilir ve kullanabilir.
|
5
|
4
|
Seramik ve cam malzemenin tanımını ve sınıflandırmasını ana hatlarıyla belirtebilir.
|
-
|
5
|
Şekillendirme yöntemlerini listeleyebilir.
|
3
|
6
|
Kurutma ve pişirme süreçlerini açıklayabilir.
|
2
|
7
|
Makinelerin çalışma prensiplerini öğrenir.
|
1
|
8
|
Döküm yöntemini öğrenir.
|
-
|
9
|
Üretim aşamalarında ve son ürün üzerinde gerekli testleri uygulayabilme.
|
-
|
10
|
Sır konusunda düşünme ve soru sorma yeteneği kazanabilme.
|
2
|
11
|
Teknolojik gelişmeler sonucunda ortaya çıkan yeni sır malzemelerini ve yeni ürünlerin özelliklerini açıklayabilir.
|
-
|
12
|
Sır uygulamaları için gerekli modern araçları kullanabilme, çağdaş teknikleri ve yöntemleri uygulayabilir.
|
-
|
13
|
Bisküvi ve Sır pişirimlerini uygular.
|
3
|
14
|
Hammadde kalite kontrol testlerinin sonuçlarını yorumlayabilir.
|
1
|
15
|
Sırlarda viskozite ve sertlik kavramlarını tanımlayabilir.
|
-
|