Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Farklı çeşitte torna çamurlarının tanıtımı, çamurun yoğrularak havasının alınması.
|
K-1
|
2
|
Çamuru tornada merkeze getirme pratiği kazanma, silindir form şekillendirme.
|
K-2
|
3
|
Tornada belirli miktardaki çamurdan aynı büyüklük ve kalınlıkta silindir şekillendirme.
|
K-2
|
4
|
Silindir şeklinde artistik vazo tasarımı ve şekillendirme çalışması.
|
K-3
https://www.youtube.com/watch?v=aWvpBx6UJ_g
|
5
|
Dikey artistik form uygulaması, dip alma-düzeltme çalışması.
|
K-4
|
6
|
Artistik yarım küre ve çanak çalışması.
|
K-5
|
7
|
Silindir formunun açılması, konik form çalışması.
|
K-5
|
8
|
Yapılan Çalışmaların değerlendirilmesi.
|
Yapılan çalışmaların sonuç değerlendirilmesi.
|
9
|
Orta boyutta artistik yatay form uygulaması.
|
K-5
|
10
|
Sır ayağı yönteminin yapılması.
|
K-4
|
11
|
Çeşitli dekor yöntemleri uygulamaları.
|
K-6
|
12
|
Artistik çanak, kase, kupa uygulaması.
|
K-7
|
13
|
Fırın doldurma ve bisküvi pişirimi (ilk fırınlama).
|
K-8
|
14
|
Yapılan Çalışmaların değerlendirilmesi.
|
Yapılan çalışmaların sonuç değerlendirilmesi.
|
|
Program Yeterlilik Çıktıları |
Katkı Düzeyi |
1
|
Endüstriyel ürün tasarım mantığı hakkında bilgi sahibi olur.
|
1
|
2
|
Tasarım sürecinde bu yazılımları birbirileriyle etkileşimli olarak kullanabilir.
|
1
|
3
|
Tasarlayacağı basılı yayın unsurlarının tasarımı sürecinde kullanacağı materyal ve yazılımları tanımlayabilir ve kullanabilir.
|
2
|
4
|
Seramik ve cam malzemenin tanımını ve sınıflandırmasını ana hatlarıyla belirtebilir.
|
2
|
5
|
Şekillendirme yöntemlerini listeleyebilir.
|
4
|
6
|
Kurutma ve pişirme süreçlerini açıklayabilir.
|
5
|
7
|
Makinelerin çalışma prensiplerini öğrenir.
|
2
|
8
|
Döküm yöntemini öğrenir.
|
1
|
9
|
Üretim aşamalarında ve son ürün üzerinde gerekli testleri uygulayabilme.
|
1
|
10
|
Sır konusunda düşünme ve soru sorma yeteneği kazanabilme.
|
4
|
11
|
Teknolojik gelişmeler sonucunda ortaya çıkan yeni sır malzemelerini ve yeni ürünlerin özelliklerini açıklayabilir.
|
3
|
12
|
Sır uygulamaları için gerekli modern araçları kullanabilme, çağdaş teknikleri ve yöntemleri uygulayabilir.
|
-
|
13
|
Bisküvi ve Sır pişirimlerini uygular.
|
5
|
14
|
Hammadde kalite kontrol testlerinin sonuçlarını yorumlayabilir.
|
4
|
15
|
Sırlarda viskozite ve sertlik kavramlarını tanımlayabilir.
|
3
|