Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Dersin tanıtımı: giriş, amaç ve öğrenim hedefleri
|
K1- Genel Giriş
|
2
|
Sağlık ve Beslenme
|
K1-Bölüm-2 YK1-Bölüm-4
|
3
|
Toplumda Beslenme Sorunları ve Nedenleri
|
K1-Bölüm-7 YK1-Bölüm-4
|
4
|
Yeterli ve Dengeli Beslenme İlkeleri Obozite ve Yol Açtığı Sorunlar
|
K1-Bölüm-2 K2-Kısım-5-Bölüm-01 YK1-Bölüm-4
|
5
|
Enerji Gereksinimi
|
K1-Bölüm-2 K2-Kısım-5-Bölüm-01
|
6
|
İdeal Boy ve Kilo Hesaplanması, Besin Grupları ve Besin Pramidi
|
K1-Bölüm-3 K2-Kısım-5-Bölüm-01 YK1-Bölüm-4
|
7
|
Besin Öğelerine Giriş Karbonhidratlar, Proteinler
|
K1-Bölüm-4 K2-Kısım-5-Bölüm-01 YK1-Bölüm-4
|
8
|
Yağlar ve Vitaminler
|
K1-Bölüm-4 K2-Kısım-5-Bölüm-01 YK1-Bölüm-4
|
9
|
Mineraller ve Su
|
K1-Bölüm-5 YK1-Bölüm-4
|
10
|
Hasta Beslenmesinde Genel İlkeler Standart Hastane Diyetleri Diyet Mutfağı- Hastayı Besleme ve Diyet
|
K1-Bölüm-5-7 YK1-Bölüm-4
|
11
|
Kardiyovasküler Hastalığı Olanlarda Beslenme
|
K1-Bölüm-3 K3-Bölüm-11
|
12
|
Diyabette Beslenme
|
K1-Bölüm-3 K3-Bölüm-11
|
13
|
Kanserli Hastalarda Beslenme
|
K1-Bölüm-3 K3-Bölüm-11
|
14
|
Hastaya Yemek Yedirme
|
K1-Bölüm-6
|