Hafta
|
Konular
|
Ön Hazırlık
|
1
|
Dersin tanıtımı: giriş, amaç ve öğrenim hedefleri
|
K-1
|
2
|
Mikroorganizmaların sınıflandırılması, bakteri, virüs, mantar, parazit özellikleri
|
K-1, K-2 BÖLÜM-I
|
3
|
Enfeksiyon oluşumu, enfeksiyon zinciri, enfeksiyonun vücuda yayılması
|
K-1, K-2 BÖLÜM-I
|
4
|
Enfeksiyon belirtileri
|
K-1, K-2 BÖLÜM-II
|
5
|
Enfeksiyon hastalıklarının bildirimi ve izolasyon
|
K-1, K-2 BÖLÜM-III
|
6
|
Bağışıklık ve aşılama
|
K-1, K-2 BÖLÜM-IV
|
7
|
Solunum yoluyla bulaşan enfeksiyon hastalıkları ve bakım I
|
K-1, K-2 BÖLÜM-V
|
8
|
Solunumun yoluyla bulaşan enfeksiyon hastalıkları ve bakım II
|
K-1, K-2 BÖLÜM-V
|
9
|
Sindirim sistemi yoluyla bulaşan enfeksiyon hastalıkları ve bakım
|
K-1, K-2 BÖLÜM-VI
|
10
|
Deri ve mukoza yoluyla bulaşan enfeksiyon hastalıkları ve bakım
|
K-2 BÖLÜM-VII
|
11
|
Sosyal bulaşıcı enfeksiyon hastalıkları ve bakım
|
K-2 BÖLÜM-VIII
|
12
|
Hastane Enfeksiyonları
|
K-3 BÖLÜM-1,2
|
13
|
Hastane enfeksiyonları korunma yöntemleri
|
K-3 BÖLÜM-10,11
|
14
|
Enfeksiyon hastalıklarında izolasyon yöntemleri
|
K-3 BÖLÜM-11
|