ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi


  • Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    BAKIM SÜRECİ SBH112 BAHAR 3+0 Z 3
    Öğrenme Çıktıları
    1-Veri toplama yöntemlerini listeler.
    2-Fiziksel muayene yöntemlerini hatırlar.
    3-Hastanın genel değerlendirmesini yapar.
    4- Solunum sistemi muayenesini uygular.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Huri Seval GÖNDEREN ÇAKMAK
    Dersi Verenler

    1-)Doçent Dr. Huri Seval Gönderen Çakmak

    Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Şenol Çelik, S., Karadağ, A. (2019). Hemşirelik Bakım Planları: Tanılar, Girişimler ve Sonuçlar. İstanbul: Akademi Basın ve Yayıncılık. K2. Görgülü, R. S. (2014). Hemşireler için Fiziksel Muayene Yöntemleri. 1. Baskı. İstanbul: İstanbul Medikal Sağlık ve Yayıncılık Hiz. Tic. Ltd. Şti. K3. Atabek Aştı, T., Karadağ, A. (2018). Hemşirelik Esasları: Hemşirelik Bilim ve Sanatı. 1. Cilt. İstanbul: Akademi Basın ve Yayıncılık.
    Yardımcı Kitap YK1. Craven, R. F., Hirnle, C., Jensen, S. (2015). Fundamentals of Nursing: Human Health and Function, 7th Edition. Wolters Kluwer Health/Lippincott Williams & Wilkins.
    Dersin Amacı Bu dersin amacı, öğrencinin temel fiziksel muayene becerilerine sahip olması, hastanın genel değerlendirmesini bilmesi, veri toplama yöntemlerini bilmesi ve geliştirilen bir form çerçevesinde hastadan veri toplayabilmesidir. Sistemlere özgün hastalıklara yönelik vakaları değerlendirebilme becerisine de sahip olmasıdır.
    Dersin İçeriği Sağlığın değerlendirilmesi, veri toplama yöntemlerinin açıklanması, fiziksel muayene yöntemlerinin anlatılması, hastanın genel değerlendirilmesinin açıklanması, solunum sistemi muayenesinin öğretilmesi, veri toplama formunun tanıtılması, sistemlere özgü vaka örnekleri öğrenilen bilgilerin vaka tartışmaları şeklinde pekiştirilmesi.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster