ÇANKIRI KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ - Bologna Bilgi Sistemi

• Ders Tanımı
  • Ders Adı Kodu Yarıyıl Teori+Uygulama (Saat) Havuz Statü AKTS
    İdari Yargı HUK304 GÜZ-BAHAR 3+0 Z 8
    Öğrenme Çıktıları
    1-Türkiye`deki idari yargı örgütünü tanır.
    2-İdari yargının görevleri ve işlevlerini inceler.
    3-İdarenin yargısal denetiminin önemini anlar.
    4-İdari yargı konusundaki teorik bilgisini uyuşmazlıkların çözümünde uygular.
    Ön Koşul -
    Ders Dili Türkçe
    Dersin Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Çolpan MÜCAHİT KÜÇÜK
    Dersi Verenler

1-)Doktor Öğretim Üyesi Çolpan Mücahit Küçük

Ders Yardımcıları -
    Kaynaklar K1. Atay, E. E. (2021). İdari Yargılama Hukuku (1. Baskı). Seçkin Yayınları. K2. Karahanoğulları, O. (2019). İdari Yargı İdarenin Hukuka Zorlanması (1. Baskı). Turhan Kitabevi. K3.Gözübüyük, Ş.,& Tan T. (2017).İdare Hukuku Cilt II İdari Yargılama Hukuku (9. Baskı). Turhan Kitabevi.
    Yardımcı Kitap YK 1. TÜRKİYE CUMHURİYETİ ANAYASASI, Resmi gazete Sayı 2709. 18/10/1982. YK 2. İDARİ YARGILAMA USULÜ KANUNU, Resmi gazete Sayı 17580 20/01/1982
    Dersin Amacı Bir hukuk dalı olarak idari yargılama hukukunun temel kavramlarını tanıtmak,idari yargılamada kullanılan kaynakları, idari davalar ve idari yargının işleyişi hususnda esaları ortaya koymak, kanun yolları ve mahkeme kararlarının uygulanması konusunda hukuki esasları belirtmek
    Dersin İçeriği Türk idari yargı sisteminin yapısı ve anayasal kapsamı, yargısal denetimin amacı, yargısal denetim sistemleri idari yargılama usulünün temel ilkeleri, iptal ve tam yargı davaları ile ilk derece mahkemelerinin kararlarına karşı başvurulabilecek kanun yolları ve temyiz usulü.
    Çankırı Karatekin Üniversitesi  Bilgi İşlem Daire Başkanlığı  @   2017 - Webmaster